Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

ANO: R. Zajacovi je odchod z ministerstva šumafuk

Minister zdravotníctva Rudolf Zajac
Minister zdravotníctva Rudolf Zajac

BRATISLAVA - ANO po prvýkrát hovorila veľmi otvorene o vnútorných problémoch, ale bolo to neskoro. Vyhlásil po rokovaní predsedníctva aliancie minister zdravotníctva Rudolf Zajac.

Dodal, že či odíde z ministerského kresla je mu "šumafuk". "Problém je v inom. Dnešná noc zabije stranu, ktorú sme budovali na reformu zdravotníctva, školstva, sociálneho systému a vznik nových pracovných miest," povedal Zajac.

K osobe Pavla Ruska sa vyjadril, že sa domáha demokracie vtedy, keď to potrebuje a inokedy rozhoduje sám. Sú však veci, ktoré sa už v politike obhajovať nedajú, či ide o zmenky alebo kauzu 1,5 miliardy korún. "Môj názor je, že ústavný činiteľ nemôže takto pôsobiť," konštatoval Zajac.

Zajac spolu s ministrom kultúry Františkom Tóthom, ktorého členovia predsedníctva tiež dnes navrhli odvolať a s tromi podpredsedami ANO, ktorým bola vyslovená nedôvera, chcú predstúpiť pred členskú základňu. "Všetci sme na jednej lodi. Chceme využiť priestor na krajských radách," povedal novinárom Tóth. Preto sa zatiaľ nechystá odísť zo strany a nevie, dokedy bude ministrom. "Dnes prídem na vládu a uvidím," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu