Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prezident odvolal Ruska, dočasným ministrom hospodárstva Mikloš

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič odvolal z funkcie ministra hospodárstva Pavla Ruska. Zároveň poveril dočasným riadením rezortu podpredsedu vlády a ministra financií Ivana Mikloša.

Mikloš: Chce riešiť privatizáciu SE a stavbu automobilky Kia

Minister financií Ivan Mikloš chce, pokiaľ bude zastávať aj funkciu ministra hospodárstva, zabrániť podozrivým finančným operáciám, ako sa udiala v pondelok, chce sa tiež venovať privatizácii Slovenských elektrární a problémom s výstavbou automobilky Hyundai/Kia. Mikloša dnes poveril dočasným riadením rezortu hospodárstva prezident SR Ivan Gašparovič po tom, čo na návrh premiéra Mikuláša Dzurindu z tejto funkcie odvolal Pavla Ruska. Mikloša uvedie do úradu premiér ešte dnes. Mikloš chce tiež ako dočasný šéf ministerstva hospodárstva pripraviť pravidlá pre poskytovanie investičných stimulov.

Gašparovič dnes pri poverení Mikloša riadením rezortu hospodárstva uviedol, že Mikloša si vybral, pretože má ako minister financií po odbornej stránke najbližšie k problematike ministerstva. Zároveň vyslovil presvedčenie, že premiér celú situáciu rýchlo vyrieši. Zároveň upozornil, že Slovensko má v zahraničí dobrý kredit a nebol by rád, keby sa poškodil pred 60. Valným zhromaždením OSN signálom, že sa nevieme dohodnúť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu