Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Kambodža: Bandita zabil 2-ročného Slováka

SIEMREAP - Chlapček, ktorý sa stal vo štvrtok obeťou útoku banditov proti medzinárodnej škole v kambodžskom meste Siemreap, bol pôvodom Slovák! Maxim Michalik (┼ 2) sa narodil v kanadskom meste Victoria slovenským rodičom, ktorí žijú niekoľko rokov v zámorí.

Ako vyšlo najavo deň po útoku, motívom únosu školákov bola pomsta namierená proti deťom bývalého zamestnávateľa hlavného organizátora násilníckej akcie, oznámili kambodžskí vyšetrovatelia. Pôvodným cieľom štvorčlennej ozbrojenej skupiny, z ktorých dvaja následne zahynuli, bolo usmrtenie dvoch malých detí juhokórejského majiteľa reštaurácie.

Šéf útočníkov Chea Sokhon (23) sa chcel pomstiť za to, že ho jeho bývalý zamestnávateľ, pre ktorého pracoval ako šofér, údajne dvakrát oklamal. Deti podnikateľa sa však v čase útoku nenachádzali v škole. Po niekoľkohodinovom obliehaní budovy nakoniec policajti zaútočili na banditov, ktorí v panike zastrelili malého Maxima (┼ 2). "Potreboval som čím skôr peniaze, tak som ho zastrelil. Zabil som ho aj preto, že hlasno plakal a robil viac kriku ako ostatné deti," citovali vyšetrovatelia slová hlavného podozrivého.

Otec Maxima (┼ 2), pôvodom Bratislavčan, pôsobí v Kambodži ako manažér v cestovnom ruchu. "S manželkou sa zoznámil v roku 2001 počas vybavovania trvalého pobytu v Kanade, kam sa potom obaja presťahovali. V Kanade sa im narodil aj synček Maxim (┼ 2)," povedal Novému Času Jozef Burza, predseda kanadsko-slovenskej obchodnej komory.

Rodičia zavraždeného chlapčeka, obaja občania SR, prejavili záujem o prevoz jeho telesných pozostatkov na Slovensko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu