Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Polícia zadržala Róberta Ficu, odsúdeného za mafiánsku vraždu

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia pri náhodnej cestnej kontrole zadržala Róberta Ficu, ktorého Najvyšší súd poslal za vraždu člena mafiánskeho gangu na desať rokov do väzenia. Súd vyhlásil verdikt začiatkom apríla, Ficu však na výkon trestu nenastúpil.

Hliadka ho zadržala ešte v piatok pri kontrole pri Kráľovskom Chlmci na východnom Slovensku. Informovala o tom dnes policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Policajti auto kontrolovali na ceste medzi Kráľovským Chlmcom a obcou Dobrá. Ficu sa podľa Mésarovej v aute viezol ako spolujazdec. Policajti ho po zadržaní previezli do košického väzenia.

Ficu bol odsúdený za mafiánsku vraždu Miroslava Stojku. Zavraždeného muža Ficu viackrát sekol mačetou do rôznych častí tela; pred súdom tvrdil, že tak urobil v sebaobrane a pod vplyvom drog. Podľa obžaloby si vraždu objednal v súčasnosti už nebohý údajný mafiánsky šéf Karol Kolárik. Stojka totiž údajne prestúpil ku konkurenčnému gangu.

Ficu sa ako jediný zo siedmich útočníkov k skutku priznal, ostatných mužov súd oslobodil. Dodnes sa totiž nezistilo, kto zo skupiny mu zasadil takzvanú "ranu istoty" strelou do brucha. Zbraň sa zatiaľ nepodarilo nájsť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu