Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zrušili rozsudok v prípade brutálnej vraždy SBS-kára

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Krajský súd v Bratislave v stredu na neverejnom zasadnutí zrušil rozsudok Okresného súdu Bratislava 1 v prípade brutálnej vraždy pracovníka bezpečnostnej služby stupavskej firmy z roku 2007 a kauzu vrátil súdu 1. stupňa, aby vo veci opätovne konal a rozhodol.

Prvostupňový súd v zrušenom rozsudku pôvodne vymeral jedno doživotie a dva vysoké tresty. "Dôvodom rozhodnutia odvolacieho súdu boli procesné pochybenia okresného súdu v jeho konaní, predchádzajúce napadnutému rozsudku, " uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Okresný súd 6. novembra 2009 vymeral 41-ročnému Tiborovi P. doživotie, 33-ročný Peter G. dostal úhrnný trest 24 rokov väzenia a 41-ročný Milan S. 21 rokov väzenia. Všetci mali byť podľa dnes už zrušeného verdiktu súdu zaradení do ústavu na výkon trestu s maximálnym typom stráženia. Zároveň vtedy súd zaviazal obžalovaných k náhrade škody poškodeným. Všetci obžalovaní ihneď podali odvolanie.

Na tlačovej besede 14. marca 2007 informoval krajský riaditeľ Policajného zboru Pavel Brath a riaditeľka odboru všeobecnej kriminality Úradu justičnej a kriminálnej polície Martina Móricová o tom, že víkendovú brutálnu vraždu pracovníka bezpečnostnej služby v priestoroch stupavskej firmy polícia objasnila tridsaťšesť hodín po spáchaní skutku. Tibor P., Peter G. a Milan S., ktorý v minulosti pracoval v strážnej službe firmy, si podľa Móricovej o druhej nadránom v nedeľu 12. marca 2007 v aute zaparkovanom v blízkosti stupavskej firmy vyhliadli vhodný moment útoku na 55-ročného pracovníka bezpečnostnej služby počas jeho obchôdzky areálu. Prestrihli oplotenie a kovovými nástrojmi na strážnika brutálne zaútočili. Spôsobili mu rozsiahle poranenia, vrátane ťažkého poranenia hlavy, ktoré mu zapríčinilo smrť. Z firmy potom ukradli viacero vecí a tiež príručný trezor.

Telo našiel pracovník, ktorý mal obeť vystriedať v službe, ihneď to ohlásil polícii a tá začala intenzívne pátranie. Podľa Móricovej policajti urobili dvanásť obhliadok miesta činu, bola nasadená letka ministerstva vnútra i policajné psy. Aj vďaka pomoci miestnych občanov polícia postupne našla 90 percent ukradnutých vecí, vrátane predmetov použitých pri vražde strážnika, ktoré boli ukryté v okolí a v neďalekom rybníku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu