Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Údajný drogový boss Šarič príde o slovenský pas

Darko Šarić
Darko Šarić

BRATISLAVA - Údajný boss balkánskej drogovej mafie Darko Šarić zrejme príde o slovenský pas. Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) dnes oznámil, že v žiadosti o udelenie slovenského občianstva v roku 2005 uviedol nepravdivé a sfalšované informácie, čo znamená, že mu vôbec nevzniklo.

Šarić podľa neho zavádzal napríklad pri údajoch o dlhodobom pobyte, práci, ako aj v ďalších dokumentoch. Médiá upozornili na údajného narkobaróna minulý týždeň, podľa nich stál za jedným z najväčších kontrabandov juhoamerických narkotík do Európy.

Ministerstvo predtým tvrdilo, že Šariča preverila cudzinecká polícia podľa zákonov platných v čase podania jeho žiadosti o občianstvo. Vydala odporúčacie stanovisko, pretože jeho register trestov bol čistý. Štátne občianstvo Šarić získal v januári 2006. Ako občan Slovenska požiadal o cestovný pas, ktorý mu bol vydaný v tom istom mesiaci.

Šaričov klan údajne stál za zásielkami asi 2,7 tony kokaínu za zhruba 120 miliónov eur, ktoré sa vlani podarilo odhaliť pri uruguajských brehoch a v Argentíne. Šariča sa na konci vlaňajška a začiatkom tohto roka neúspešne snažila chytiť aj srbská polícia. Na letisku v Paríži údajne utiekol do medzinárodnej zóny a zadržať ho nedokázali ani vo Viedni, tvrdili médiá.

Kaliňák dnes povedal, že na adresu trvalého pobytu mu ministerstvo poslalo oznámenie o nevzniknutí slovenského občianstva a vyzvalo ho tiež vrátiť originál listiny o jeho udelení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu