Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hranice s Ukrajinou sa opäť úplne otvoria v piatok

Hraničný priechod s Ukrajinou
Hraničný priechod s Ukrajinou

BRATISLAVA - Slovensko v piatok ráno úplne otvorí všetky hraničné priechody s Ukrajinou, ktoré zavrelo začiatkom novembra pre chrípkovú epidémiu v susednom štáte.

Rozhodla o tom dnes vláda. Po otvorení priechodu v Ubli pre motoristov pred vyše týždňom tak budú môcť tento priechod podobne ako hranice vo Veľkých Slemenciach prekračovať aj peší a cyklisti.

Režim na hraniciach sa uvoľní, keďže na Ukrajine je možné podľa hlavného hygienika Slovenska očakávať pokles chorobnosti. Obmedzenie premávky v predchádzajúcich týždňoch malo zabrániť šíreniu chrípkového vírusu, ktorý v susednej krajine napadol tisíce ľudí.

Zatvorenie hraníc však nezabránilo šíreniu ochorenia na Slovensku, celkovo úrady zachytili vyše 700 prípadov ochorení na novú chrípku. Podľa dostupných informácií v krajine zomrelo viac ako desať ľudí s nákazou takzvanej prasacej chrípky. Úrady oficiálne zaznamenali len tri prípady, keď bola choroba označená za priamu príčinu smrti.

Po uzatvorení hraničných priechodov v Ubli a Veľkých Slemenciach zostal pre motoristov otvorený len priechod vo Vyšnom Nemeckom. Ľudí, ktorí spoločnú hranicu prekračovali, kontrolovali policajti, colníci a lekári či nemajú príznaky choroby. V prevádzke bola aj dvojica železničných priechodov v Maťovských Vojkovicach a Čiernej nad Tisou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu