Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pribudli ďalšie úmrtia na novú chrípku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na Slovensku pribudlo niekoľko nových prípadov úmrtia ľudí, ktorí sa nakazili vírusom novej chrípky. Podľa dostupných informácií tak v krajine zomrelo viac ako desať ľudí s nákazou novej chrípky. Úrady však oficiálne zaznamenali len tri prípady, keď bola choroba označená za priamu príčinu smrti.

V Bardejove podľa televízie Joj zomrela 17-ročná mladá matka a 27-ročný muž, ktorí boli nakazení vírusom typu A (H1N1). V Nitre zas zomrel 51-ročný pacient, ktorý okrem novej chrípky mal vysoký krvný tlak a zlyhávali mu pľúca a srdce. Vírus zistili lekári aj u dvoch žien, ktoré skonali minulý týždeň v Dolnom Kubíne a Košiciach.

Úrad verejného zdravotníctva zatiaľ eviduje tri oficiálne obete chrípky. V závere novembra podľahol ochoreniu 32-ročný muž v prievidzskej nemocnici, na prelome novembra a decembra zomrela žena v banskobystrickej fakultnej nemocnici a ochorenie neprežil ani 38-ročný muž z okresu Senica. Celkovo úrady zachytili zatiaľ na Slovensku viac než 700 prípadov ochorení na novú chrípku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu