Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pojednávanie v kauze Majského bytov znovu odročili

Jozef Majský
Jozef Majský

TRENČÍN – Krajský súd v Trenčíne ani dnes nerozhodol o osude takmer siedmich stoviek bytov v Bánovciach nad Bebravou, ktoré v roku 1994 získala firma Tatra Sipox podnikateľa Jozefa Majského pri privatizácii bánovskej Tatry.

Žalovaná strana sa dnes ráno pred začiatkom pojednávania zo zdravotných dôvodov ospravedlnila a tak sa opäť odročovalo. Trenčiansky súd už pred dvoma rokmi rozhodol, že byty neboli súčasťou privatizácie a patria štátu. Najvyšší súd však rozsudok zrušil a vec sa preto vrátila na kraj.

Krajský súd vo veci pojednával v septembri, vtedy pojednávanie odročil, pretože od Fondu národného majetku nedostal originál privatizačného spisu. Hodinu a štvrť pred dnešným pojednávaním prišiel na súd fax.

“Na dnešné pojednávanie sa nedostavil žalovaný ani jeho právny zástupca, ktorý faxom doručeným dnes o 08:44 požiadal o odročenie pojednávania z dôvodu náhlej zdravotnej indispozície substitúta (zástupca právneho zástupcu, pozn.) a z dôvodu, že on sám sa nemôže dostaviť, nakoľko má na stanovený deň vytýčené pojednávanie v Banskej Bystrici. Krajský súd v Trenčíne pojednávanie odročil za účelom opätovného predvolania účastníkov a stanovenia nového termínu,” uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Žalobu o určenie vlastníctva pred piatimi rokmi podalo ministerstvo hospodárstva. Keď trenčiansky súd pred dvoma rokmi rozhodol, že byty patria štátu, pre obyvateľov a dlhoročných pracovníkov Tatry to znamenalo, že si mohli byty odkúpiť za cenu zo zákona a nie trhovú. Drvivá väčšina tak už urobila. Ministerstvo hospodárstva, ktoré žalobu o určenie vlastníctva podávalo, nechcelo dopredu špekulovať, čo by robilo, ak by stovky bytov súd pridelil späť nástupcovi firmy Tatra Sipox, spoločnosti Tatrabyt.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu