Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Proces s hercom Cinkotom nezačne, súd vrátil obžalobu

Dušan Cinkota
Dušan Cinkota

BRATISLAVA - Nový proces s hercom Dušanom Cinkotom, ktorý bol obvinený z výroby a predaja drog, zatiaľ nezačne.

Rozhodol o tom dnes Okresný súd Bratislava IV, ktorý podľa hovorcu Pavla Adamčiaka odmietol obžalobu. Cinkota už v minulosti strávil rok vo väzení. Nový trest od desať rokov do 15 rokov mu hrozí za prípad z roku 2007.

"Dôvodom rozhodnutia súdu je, že súd zistil viaceré procesné pochybenia závažného charakteru, preto súd nemohol prijať obžalobu - napríklad aj porušenie práva na obhajobu," povedal Adamčiak.

Prokuratúra je však presvedčená, že nepochybila, preto podala proti uzneseniu súdu sťažnosť na Krajský súd. Ten rozhodne, či bude herec opäť stáť pred súdom, alebo sa prípadom bude ešte zaoberať polícia a prokuratúra.

Cinkotu v roku 2003 odsúdili za prechovávanie drog na dva roky nepodmienečne. Vo väzení strávil 13 mesiacov, zvyšok trestu mu pre dobré správanie odpustili. Potom sa mu podarilo vrátiť do divadla a na obrazovky, bol členom Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene, moderoval časť druhej série reality šou TV Joj Vyvolení.

Súd mu však hrozí, keďže ho polícia zadržala koncom mája 2007 v rámci protidrogovej razie a vraj u neho našla šesť zatavených striekačiek syntetickej drogy pervitín. Okrem neho zaistili aj ďalších piatich ľudí. Herec potom strávil päť mesiacov vo väzbe.

Cinkota si získal popularitu aj dabovaním postavy Chandlera z obľúbeného seriálu Priatelia. Začínal v Radošinskom naivnom divadle, účinkoval v činohre Slovenského národného divadla a muzikáloch na Novej scéne. Najnovšie sa objavil aj v populárnom seriáli Ordinácia v ružovej záhrade.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu