Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Michaľanoch sa už objavili členovia Pospolitosti

Členovia Slovenskej pospolitosti. Zobraziť galériu (6)
Členovia Slovenskej pospolitosti.

ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - Asi pätnásť členov a sympatizantov Slovenskej pospolitosti sa objavilo jeden a pol hodiny pred začiatkom avizovaného protestu v Šarišských Michaľanoch, v okrese Sabinov.

Polícia členov pospolitosti nevpúšťa do centra obce, ale ich odkláňa na miestne futbalové ihrisko a nad extrémistami, ktorí dnes chcú protestovať proti "cigánskemu teroru", dohliada aj so psami.

Policajti monitorujú všetky prístupové cesty do obce, ako aj cestu do rómskej osady v Ostrovanoch. Medzi nerómskymi obyvateľmi panuje pokoj. Podobná situácia je aj v Ostrovanoch, ale v rómskej osade, ktorá k Ostrovanom patrí, sú len muži, lebo ženy s deťmi ju opustili. Do Michalian neplánujeme ísť, avšak keby prišli neonacisti sem do osady, tak sa budeme brániť, sme na to dobre pripravení, uviedol jeden z obyvateľov osady. V osade postávajú hlúčiky rómskych chlapov, niektorí majú v rukách palice. Podľa nepotvrdených správ miestnych obyvateľov jeden z domov aj opevnili.

Protest členov a sympatizantov Slovenskej pospolitosti, ktorý nazvali "národná mobilizácia", má byť odpoveďou na nedávny surový útok dvoch rómskych mládencov z Ostrovian na 65-ročného dôchodcu. Muža zo Šarišských Michaľan zbili palicou do bezvedomia a spôsobili mu vážne zranenia, pri ktorých prišiel o oko. Z Ostrovian bol aj mladík, ktorý v marci zavraždil tunajšiu majiteľku Večierky. V Ostrovanoch žije 1 700 obyvateľov, z toho je 1 100 Rómov a rómska osada je dnes už spojená s obcou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu