Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Podvodník dostal na súde hysterický záchvat

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečné tresty 28 a 30 mesiacov za podvod potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v B. Bystrici pre Mária Németa (24) zo Svodína a Róberta Rafaela (36) z Levíc. Obaja predstierali záujem o kúpu domu a postupne od jeho majiteľov vylákali vyše 8500 eur. Po vyhlásení rozsudku jeden z nich dostal hysterický záchvat a justičná stráž musela privolať záchranku.

Manželia prostredníctvom inzerátu v roku 2006 ponúkli na predaj rodinný dom v Hontianskych Moravciach v okrese Krupina. Német a Rafael pod falošnými menami ako zástupcovia firmy z Levíc prejavili o dom záujem. Postupne od manželov vylákali peniaze na odhadcu, notára a na ďalšie výdavky. Spolu ich pripravili o 8753 eur (258 tisíc korún). Nakoniec od zmluvy o kúpe domu odstúpili a peniaze manželom nevrátili. Okresný súd vo Zvolene oboch uznal za vinných z podvodu v spolupáchateľstve a odsúdil na nepodmienečné tresty odňatia slobody vo výmere 28 mesiacov pre Németa a 30 mesiacov pre Rafaela.

V minulosti opakovane trestaní Német i Rafael sa odvolali s tvrdením, že sú nevinní. Odvolací senát však tresty pre obidvoch potvrdil. Rozhodnutie Krajského súdu je právoplatné a sudca hneď nariadil aj výkon trestu.

Po tomto oznámení sudcu dovtedy pokojný Rafael začal zvýšeným hlasom a s plačom opakovane presviedčať senát, že nič neurobil a je nevinný. Nechcel si dať založiť putá a kričal, že zavolá televíziu. Neskôr dostal hysterický záchvat a justičná stráž musela privolať záchrannú službu. Tá však žiadne zdravotné problémy u Rafaela nezistila a policajti ho mohli eskortovať do väznice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu