Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Expolicajt Barnáš vraj kolegov zabiť nechcel

(Zdroj: Jupiterimages)

NITRA - Bývalý policajt František Barnáš dnes na začiatku procesu odmietol vinu z pokusu o vraždu svojich dvoch kolegov. Barnáš spolu s dvoma komplicmi čelí pred Okresným súdom v Nitre obžalobe okrem iného z lúpežného prepadnutia čerpacej stanice.

Za streľbu na policajtov, ktorí skupinu po akcii zadržali, mu hrozí výnimočný trest. "Nechcel som nikoho zraniť, vystrelil som naslepo, vystrelil som do vzduchu," povedal Barnáš. O tom, že vážne zranil dvoch uniformovaných kolegov, sa vtedy aktívny policajt údajne dozvedel až v nemocnici. Barnáša po prepade pumpy v Nitre prepustili z polície, v prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na najmenej dvadsať rokov.

Na rozdiel od Barnáša sa dvaja ďalší obžalovaní k vinne priznali. Obaja sa zodpovedajú z lúpeže a niektorých menších deliktov. Priznaním si zachovali šancu na nižší trest. Štvrtý člen skupiny sa už skôr dohodol s prokurátorom na päťročnom treste väzenia, dohodu následne schválil súd.

Muži podľa obžaloby prepadli benzínku vlani v septembri. Pri úteku ich však zastavila policajná hliadka, ktorej sa vtedy Barnáš predstavil ako ich kolega a po chvíli na nich viackrát vystrelil. Oboch mužov výstrely ťažko zranili a vyžiadali si dlhodobé liečenie. Jeden z policajtov bude mať zrejme trvalé následky, pretože mu projektil poškodil miechu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu