Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Maloletú nútil k orálnemu sexu, dostal 7,5 roka!

BANSKÁ BYSTRICA – Trest 7,5 roka odňatia slobody vymeral dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 23-ročného Petra Gavrila z Hnúšte. Gavrilo spáchal zločin sexuálneho násilia v štádiu pokusu, pretože požadoval orálny sex s dievčinou, ktorá ešte nemala 18 rokov.

Gavrilo bol s poškodenou dievčinou a ďalšími ľuďmi v máji pred dvomi rokmi v bare v Hnúšti. Okolo polnoci dievča odprevadil domov a vo vchode bytovky ju nútil na orálny sex. Vyrušili ich a Peter chcel pokračovať vonku, ale dievčina volala o pomoc a na krik susedy Gavrilo ušiel. Za pokus sexuálneho násilia mu Okresný súd v Rimavskej Sobote uložil súhrnný trest 11 rokov a osem mesiacov.

Do toho započítali aj predchádzajúci Gavrilov trest za výtržníctvo a nebezpečné vyhrážanie. Proti rozsudku sa odvolal prokurátor i Gavrilo. Prokurátor žiadal uznať vinu, že sexuálne násilie bolo spáchané voči mladistvej, teda chránenej osobe, čo prvostupňový súd neakceptoval. Gavrilo tvrdil, že sa jeho vina nepreukázala žiadal oslobodiť.

Povedal, že nepoznal vek dievčaťa, ktoré ho v inkriminovaný večer provokovalo, v bare sa k nemu túlilo a bozkávalo ho. Preto si myslel, že sex z jej strany bude dobrovoľný. Obaja pritom mali vypité. Odvolací senát vyhovel prokurátorovi, ale trest prvostupňového súdu označil za neprimerane prísny.

Petrovi Gavrilovi uložil 7,5 roka v najmiernejšom väzení, pričom zobral do úvahy, že na konaní mladíka mala svoj podiel aj dievčina. Súd nariadil i protialkoholické liečenie ústavnou formou, pretože znalci konštatovali Gavrilovu závislosť na alkohole. Rozhodnutie Krajského súdu je právoplatné. Sudca nariadil i výkon trestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu