Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Desiatky fanúšikov a osem policajtov zranených v Žiline

Policajti zasiahli proti priaznivcom Hajduku Split. Zobraziť galériu (6)
Policajti zasiahli proti priaznivcom Hajduku Split.

ŽILINA - Osem policajtov a niekoľko desiatok chorvátskych futbalových fanúšikov sa vo štvrtok popoludní zranilo pri výtržnostiach v uliciach Žiliny.

Priaznivci chorvátskeho Hajduku Split, ktorý prišiel do Žiliny odohrať zápas Európskej ligy proti tamojšiemu klubu, cestou na štadión rozbíjali výklady, napádali okoloidúcich a zaútočili aj na policajtov. Na policajné stanice zatiaľ predviedli asi 120 chorvátskych fanúšikov. Informovali o tom slovenské médiá.

"Rozvášnení chorvátski fanúšikovia cestou mestom na futbalový štadión spôsobovali výtržnosti, roztržky, rozbíjali výklady, napádali osoby, ohrozovali teda bezpečnosť osôb v meste, čo si vyžiadalo policajné zákroky. Chorvátski fanúšikovia sa neštítili zaútočiť aj na samotných policajtov," citovala televízia Markíza policajnú hovorkyňu Janu Balogovú.

Podľa internetového portálu Sme.sk na policajtov zaútočilo približne 500 priaznivcov Hajduku Split. Fanúšikovia, ktorí majú vraj pre výtržníctvo zakázaný vstup na zápasy Hajduku na európskych trávnikoch, sa snažili dostať na večerný súboj proti Žiline.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu