Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pred Pohodou rozprestreli kontroverzné billboardy!

Šéfka združenia Jana Tutková Zobraziť galériu (4)
Šéfka združenia Jana Tutková (Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Pred vstupom do areálu trenčianskeho festivalu Pohoda členovia združenia Práva na život opäť rozprestreli kontroverzné billboardy. Sú na nich fotografie ľudských plodov po umelo urobenom potrate.

Šéfka združenia Jana Tutková s pomocníkmi postáva na prístupovej ceste. Každému návštevníkovi rozdáva letáky. Šéf Pohody Michal Kaščák z toho nie je nadšený. No Tutkovej podujatie s názvom Stop genocíde sa nachádza na mestských pozemkoch a nie v areáli festivalu. Nemôže mu zabrániť.

Proti tejto organizácii má výhrady aj mesto Trenčín. Centrum pre bioetickú reformu však akciu riadne nahlásilo. Organizátori Pohody pritom preventívne nahlásili zhromaždenia na prístupových cestách k festivalu. Plagáty s potratmi tam visia aj tak.

„Centrum sa ani nepokúšalo na náš festival registrovať. Aj keby sa o to snažili, nevyhoveli by sme im. Mám s pani Tutkovou osobnú skúsenosť, poznám jej pohľad na Pohodu a nemám najmenší dôvod púšťať na ňu ľudí, ktorí pohŕdajú jej návštevníkmi,“ povedal Kaščák. Pripomenul, že ušľachtilé ciele neznamenajú automaticky ušľachtilých ľudí. „Kedysi robili útoky na Pohodu mládežníci politických strán, teraz to robí neziskovka neschopná slušnej komunikácie.“

Tutková hovorí, že na Pohodu sa nesnažili dostať pre Kaščákove osobné výhrady voči ich kampani, ktorú kritici nazývajú agresívnou. „Umelý potrat je agresívny počin. Je to vec, ktorú ľudia potrebujú vidieť,“ uviedla Tutková. Jej nadšenie však návštevníci až tak nezdieľali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu