Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pod Kyjevom agitovali za Melníka mládežníci

Posádka volebného autobusu Zobraziť galériu (8)
Posádka volebného autobusu

BRATISLAVA – Melníkova mládež si dnes dala načas a kto sa chcel niečo o prezidentskom kandidátovi dozvedieť, musel si najprv počkať. S asi hodinovým meškaním dorazili do centra Bratislavy mládežníci z Demokratického fóra mladých, ktorí agitujú za Milana Melníka. Ich volebný autobus sa zastavil na Kamennom námestí a šesť študentov začalo pred hotelom Kyjev rozdávať okoloidúcim letáky.

Mladých ľudí tiež vyzývali, aby voľby neignorovali a dostavili v deň D k urnám. Z reproduktora v kufri autobusu zároveň priťahoval pozornosť zvučný hlas: „Milé dámy, vážení páni. Pozdravuje vás posádka volebného autobusu Demokratického fóra mladých...“

„Dnes sme s informačnou kampaňou začali. Toto je prvá zastávka. Ľudia reagujú veľmi pozitívne, zastavujú sa pri nás,“ uviedla pre topky.sk vedúca autobusu Veronika Kuchtová. Dodala, že dnes majú v pláne navštíviť ešte Malacky a Myjavu. Ich volebný autobus absolvuje tzv. severnú trasu, ktorá sa končí 18. marca v Košiciach. Tam sa stretnú so šesťčlenným tímom druhého volebného autobusu, ktorý ide južnou trasou.

Demokratické fórum mladých (DFM) vzniklo v roku 2003. Ako informuje na svojej internetovej stránke, viacerí členovia kandidovali vo voľbách do orgánov vyšších územných celkov a do Národnej rady. Angažuje sa aj v mobilizačnej kampani a jeho členovia sa opätovne uchádzajú o dôveru občanov vo voľbách do orgánov samosprávy obcí. V politickej oblasti úzko spolupracuje s ĽS-HZDS. DFM tvrdí, že jeho cieľom je „plnohodnotne sa zapojiť do formovania občianskej spoločnosti a vytvoriť priestor pre participáciu mladej generácie vo verejnom živote“.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu