Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Melník má viac ako 65 tisíc podpisov

Milan Melník
Milan Melník

BRATISLAVA - Petičný výbor na podporu prezidentskej kandidatúry Milana Melníka, ktorého podporuje Ľudová strana - HZDS, už zosumarizoval 65 000 podpisov na petičných hárkoch.

"Zber podpisov sa končí v sobotu. Predpokladám, že sa nám podarí zozbierať viac ako 100 000 podpisov," povedal dnes predseda petičného výboru Tibor Cabaj. Pre kandidatúru potrebuje uchádzač predložiť petíciu s najmenej 15 000 podpismi, alebo ho musí navrhnúť najmenej 15 poslancov Národnej rady SR. Podpisy musí uchádzač predložiť do parlamentu do 29. januára.

Podpisy posúdi Kancelária Národnej rady SR. Do 5. februára predseda parlamentu Pavol Paška rozhodne, či uchádzači splnili podmienky kandidatúry v prezidentských voľbách. Pod petíciu na podporu kandidatúry súčasnej hlavy štátu Ivana Gašparoviča na prezidenta sa podľa predsedu Hnutia za demokraciu (HZD) Jozefa Grapu vyzbieralo viac ako 30-tisíc podpisov. Podpisy zbieral petičný výbor občianskej iniciatívy Náš prezident a HZD, ktoré Ivan Gašparovič zakladal a dodnes je jeho čestným predsedom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu