Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Melník získal dosť podpisov na prezidentskú kandidatúru

Milan Melník
Milan Melník

BRATISLAVA - Vedec Milan Melník, ktorého vládna ĽS-HZDS navrhla za prezidenta, už získal dostatočný počet podpisov na kandidatúru. Informoval o tom dnes šéf strany a bývalý premiér Vladimír Mečiar, ktorý sa v minulosti dvakrát neúspešne uchádzal o najvyšší post v štáte. Občania si budú vyberať hlavu štátu v prvom kole 21. marca.

"Napriek tomu, že sme začínali rozprávať o jeho (Melníkovej) podpore a zbierať podpisy cez obdobie vianočných sviatkov, dneska je ich cez stotisíc," povedal Mečiar v relácii televízie TA3. Minimálna hranica na účasť vo voľbách bez toho, aby záujemcu o prezidentské kreslo navrhli poslanci parlamentu, je 15.000 podpisov.

Zvyšné koaličné strany, Smer-SD a SNS, chcú podporiť vo voľbách súčasného prezidenta Ivana Gašparoviča, ktorému prieskumy verejnej mienky dávajú najväčšiu šancu uspieť. Jeho pozíciu by mohla podľa prieskumov ohroziť spoločná kandidátka opozície Iveta Radičová. Mimo vedeckých kruhov nie príliš známy Melník podľa pozorovateľov medzi favoritov prezidentských volieb nepatrí.

Záujem uchádzať sa o prezidentský úrad už ohlásila aj predsedníčka mimoparlamentného Slobodného fóra Zuzana Martináková, poslanec František Mikloško, nominant Komunistickej strany Slovenska (KSS) Milan Sidor či bývalá poslankyňa KSS Dagmar Bollová. Gašparovič zatiaľ ešte oficiálne nepotvrdil kandidatúru, viackrát ju však už naznačil. Návrhy na prezidentských kandidátov možno podávať do polnoci 29. januára.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu