Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Bechara dostal za podvod podmienku!

Tarek Bechara
Tarek Bechara

BRATISLAVA – Kontroverznému podnikateľovi libanonského pôvodu Tarekovi Becharovi dnes súd zmiernil trest za podvod. Vyviazol s podmienkou. Bechara je údajne zapletený aj do závažných prípadov v Česku. V kauze Krejčíř ho médiá označili ako korunného svedka.

Podľa dnešného verdiktu bratislavského okresného súdu dostal Bechara trest dvojročného väzenia s podmienečným odkladom na 2,5 roka. V minulosti už sudca Becharovi vymeral trojročné väzenie. Proti verdiktu sa však odvolal a preto súd musel prípad prejednať. Podľa prokuratúry nezaplatil za auto a neskoro začal splácať úver. Navyše vraj ručil bytom, ktorý mu nepatril. Počas súdneho pojednávania však uhradil škodu 32 tisíc eur (vyše 964.000 Sk), preto mu dnes súd trest zmiernil. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Becharu iný bratislavský okresný súd vlani v lete oslobodil spod obžaloby z podvodu za zhruba dva milióny korún (66.388 eur) na slovenskom obchodníkovi so zbraňami Petina International. Pre odvolanie však o jeho vine bude rozhodovať krajský súd.

Dnešný štyridsiatnik prišiel do bývalého Československa v časoch komunizmu ako študent. V roku 1999 sa pre podozrenia z podvodu dostal v Česku do väzby, kde strávil tri roky. Slovenská polícia ho zase zatkla na žiadosť českých súdov koncom roka 2006. Vyžiadal si ho súd v Českých Budějoviciach, ktorý rieši jeho obžalobu zo sprenevery stoviek miliónov korún. Mal totiž zakladať firmy a zadlžovať ich u bánk. Založil napríklad firmu Banco na dovoz oblečenia, ktorá sponzorovala súťaž o federálnu Miss.

Za mrežami sa Bechara pokúsil o samovraždu. Krátko po prevezení do Česka ho v júli 2007 prepustili. Na slobode zase tvrdil, že má obavy o svoj život. Podľa českej polície totiž Bechara patrí do skupiny ľudí, ktorí v roku 2002 uniesli otca miliardára na úteku Radovana Krejčířa. Údajne od neho požadovali splatenie dlhov jeho syna, pri únose však Lambert Krejčíř zomrel. Médiá ho označili ako korunného svedka proti Krejčířovi. Bechara svedčí aj v prípade únosu ďalšieho podnikateľa, Jakuba Konečného, z ktorého zase vinia Krejčířa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu