Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Tupý mohol žiť, keby prišla pomoc včas! Údajného útočníka prepustili!

Daniel Tupý
Daniel Tupý

BRATISLAVA - Daniel Tupý zomrel na následky masívneho krvácania, ktoré mu spôsobili štyri bodné rany do chrbta, tri z nich prenikli do pľúc a spôsobili smrť. Na dnešnom pojednávaní v prípade vraždy študenta to povedal súdny lekár Anton Šorál. Podľa neho v prípade včasného poskytnutia zdravotnej pomoci mohol študent prežiť.

Ako ďalej uviedol, páchateľ zaútočil odzadu, keď chcel zrejme Daniel odísť a otočil sa mu chrbtom. Študenta bodli osemkrát a útočník pravdepodobne útočil dvoma nožmi. Doktor nevylučuje, že išlo o jednu osobu, ktorá ho dobodala.

Danielovi Tupému spôsobili páchatelia aj viaceré tržné rany, pomliaždeniny a podliatiny na celom tele, skonštatoval. Výsledky pitvy ďalej potvrdili, že študent nebol pod vplyvom žiadnych návykových látok.

Podľa prokuratúry sa z vraždy študenta zodpovedá Richard Hrtko, ďalší štyria - Dávid Vyskočil, Ján Sedlák, Michal Blažička a Róbert Janečka - sú obžalovaní z trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z výtržníctva.

Súd dnes rozhodol o prepustení Hrtka na slobodu. Mal by byť pod probačným a mediačným dohľadom, mal by sa zdržiavať na adrese trvalého bydliska a hlásiť sa probačnému úradníkovi. Podľa sudcu dôvody väzby pretrvávajú. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, prokurátorka podala sťažnosť. O tejto sťažnosti bude rozhodovať krajský súd.

Súd dnes skončil prvú fázu pojednávaní v prípade vraždy Daniela Tupého. Ďalšie pojednávania naplánoval na apríl. Doteraz v tomto prípade vypočul 28 svedkov z 33 a štyroch znalcov z ôsmich. Súd dal na ďalšie pojednávania opätovne predvolať svedkov, ktorí sa nedostavili, takisto znalcov, a súhlasil s návrhom na doplnenie dokazovania zo strany obhajoby aj prokuratúry.

Študenta Filozofickej fakulty UK Daniela Tupého a jeho kamarátov napadla 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží v Bratislave skupina páchateľov. Pri tomto útoku bol zavraždený Daniel Tupý, niektorí jeho kamaráti utrpeli zranenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu