Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Oslobodili podnikateľa obvineného zo 65-miliónového podvodu

BRATISLAVA - Kontroverzný nitriansky podnikateľ Ľuboš Ferus sa podľa dnešného verdiktu súdu nepodieľal na podvode s diaľničnými známkami v hodnote 65 miliónov korún (vyše 2,1 milióna eur). Bratislavský krajský súd ho spod obžaloby oslobodil, keď zrušil vlaňajší verdikt nižšieho súdu. Ten Ferusovi vymeral podmienečný trest.

Okresný súd Bratislava II nemal podľa krajského súdu dostatok dôkazov, keď Ferusa a ďalších obžalovaných uznal za vinných. Prvostupňový súd pritom za údajný podvod so známkami z roku 2001 tiež potrestal podnikateľa Miroslava Tomášova, a to päťročným väzením. Podľa krajského súdu však nebolo preukázané, že Tomášov sa činu dopustil, hoci sa k nemu priznal.

Denník Pravda pred časom napísal, že Tomášov vylákal od štátneho fondu viac diaľničných známok, ako vtedy brala Slovenská pošta. Na súde sa vlani okrem priznania zaviazal, že vzniknutú škodu uhradí.

Ferus, ktorý po obvinení v roku 2002 strávil niekoľko mesiacov vo vyšetrovacej väzbe, od začiatku tvrdil, že s prípadom nemal nič spoločné. Polícia však u neho pri domovej prehliadke známky našla. Podnikateľ sa bránil, vraj nevedel o tom, že pochádzajú od podvodníka. To dnes uznal aj súd, podľa ktorého sa tak obžalovaný nemohol dopustiť trestného činu podielnictva.

Ferus je niektorými médiami považovaný za údajného šéfa nitrianskeho podsvetia, čo však sám popieral. Koncom novembra neznámy útočník rozstrieľal jeho garáž v Nitre a poškodil aj dve jeho luxusné autá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu