Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mikloško už má dosť podpisov na prezidentskú kandidatúru

František Mikloško
František Mikloško

BRATISLAVA - Poslanec parlamentu František Mikloško získal potrebných 15.000 podpisov od občanov, ktoré mu umožnia v budúcoročných voľbách uchádzať sa o post slovenského prezidenta.

Dnes o tom informovalo vedenie strany Konzervatívni demokrati Slovenska (KDS), ktorú Mikloško založil spolu s ďalšími poslancami po odchode z opozičného KDH. Podľa decembrového prieskumu agentúry GfK však mal Mikloško podporu iba 2,1 percent voličov.

"V zbieraní podpisov budeme pokračovať až do chvíle, kedy predseda parlamentu vyhlási termín konania prezidentských volieb," uviedol predseda KDS Vladimír Palko.

Favoritom nadchádzajúcich volieb je podľa prieskumov aj politológov súčasná hlava štátu Ivan Gašparovič. Najväčšie šance ohroziť jeho pozíciu má spoločná kandidátka parlamentnej opozície, poslankyňa Národnej rady Iveta Radičová (SDKÚ-DS). Pred Mikloška sa v decembrovom prieskume zaradila aj predsedníčka mimoparlamentného Slobodného fóra Zuzana Martináková.

Kandidatúru na post slovenského prezidenta už oznámil aj nominant mimoparlamentnej Komunistickej strany Slovenska (KSS) Milan Sidor, vládna ĽS-HZDS navrhla vedca Milana Melníka, zúčastniť sa chce na voľbách aj bývalá poslankyňa KSS Dagmar Bollová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu