Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

ĽS-HZDS naznačila, že jej hlasy môžu koalícii chýbať

BRATISLAVA - Koaličná ĽS-HZDS dnes ostro kritizovala ministerstvo zdravotníctva, ktoré vedie nominant Smeru-SD premiéra Roberta Fica, za odvolanie riaditeľa Fakultnej nemocnice v Trenčíne. Strana naznačila, že jej hlasy môžu koalícii chýbať v parlamente pri schvaľovaní zákonov.

Ministerstvo odvolanie doterajšieho riaditeľa Martina Chrena, ktorý bol podľa ĽS-HZDS jej nominantom, odôvodnilo tým, že nemocnica sa dlhodobo nevedela vyrovnať s ekonomickými problémami. Riaditeľ však podľa ĽS-HZDS vykonával svoju funkciu dobre a ekonomické ťažkosti vraj boli vytvorené zámerne.

Ministerstvo vedením nemocnice poverilo Rudolfa Lintnera. "Strata bola vedome a úmyselne urobená pre štátnu nemocnicu a nakoniec bola zneužitá na to, aby zástupcu ĽS-HZDS z funkcie odvolali a dali tam nominanta Smeru-SD bez dohody a predchádzajúcich rokovaní s ĽS-HZDS," uviedla strana v tlačovej správe.

Podľa ĽS-HZDS totiž po zrušení iných nemocníc v okolí stúpol počet pacientov a ošetrení v nemocnici v Trenčíne, avšak poisťovňa nenavýšila počet úkonov, ktoré nemocnica môže urobiť. ĽS-HZDS naznačila, že takýto postup môže poznačiť vzťahy v koalícii.

"Má to znamenať, že nepotrebujú už poslancov ĽS-HZDS na schvaľovanie zákonov v Národnej rade ani na podporu iných aktivít v parlamente? Ak áno, prispôsobíme sa," uviedol tlačový odbor strany v stanovisku.

Ministerstvo zdravotníctva reagovalo, že na na posty riaditeľov fakultných nemocníc neurčuje ľudí podľa straníckej príslušnosti, ale posudzuje ich podľa odbornosti a výsledkov. Koalícia sa už v minulosti sporila ohľadne nominácií do vedenia rôznych štátnych úradov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu