Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Údajného bossa Salingera idú obžalovať

ŽILINA - Polícia navrhla obžalovať údajného šéfa žilinského podsvetia Františka Salingera (38) z vraždy , nedovoleného ozbrojovania a finančných podvodov. Salinger údajne pred 11 rokmi zavraždil muža, aby mu zabránil vypovedať na súde. Hrozí mu 15 rokov väzenia alebo doživotie. Polícia ho podozrieva aj z ďalších vrážd.

"Obvinený s doposiaľ nezistenými osobami koncom roka 1997 zavraždil vtedy 27-ročného muža v úmysle zabrániť jeho svedeckej výpovedi na Okresnom súde v Žiline," spresnila hovorkyňa krajského riaditeľstva polície v Žiline Jana Balogová. Telo obete sa vraj našlo pred časom zakopané neďaleko severoslovenského Strečna.

Salingera obvinili aj z viacerých finančných podvodov, pri ktorých sa podľa polície v období rokov 1997 a 1998 obohatil na úkor štátu o viac než päť miliónov korún (asi 165.970 eur). Salinger je podozrivý z viacerých vrážd takzvaných bielych koní, teda ľudí nastrčených na nelegálne podnikanie. Týchto ľudí údajne najskôr zneužil na svoje ekonomické machinácie a potom ich zavraždil. Medzi "biele kone" zrejme patril aj muž, za vraždu ktorého navrhol vyšetrovateľ Žilinčana obžalovať.

Muža polícia pred časom obvinila aj z objednávky vraždy jedného slovenského a jedného ruského podnikateľa. Obaja muži, ktorí pôsobili v Žiline, však pokus o vraždu v 90. rokoch prežili. Polícia nevylúčila, že vraždami sa chcel Salinger pokúsiť o upevnenie pozície v žilinskom podsvetí. Momentálne je už dlhšiu dobu vo vyšetrovacej väzbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu