Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Údajného vraha obvinili z ďalších pokusov o vraždu

František Salinger
František Salinger

Žilina 30. mája - Polícia obvinila Žilinčana Františka Salingera z objednávky vraždy jedného slovenského a jedného ruského podnikateľa.

Obaja muži, ktorí pôsobili v Žiline, však pokus o vraždu v 90. rokoch prežili. Novinárov o tom dnes informovali zástupcovia polície. Nevylúčili, že vraždami sa chcel Salinger pokúsiť o upevnenie pozície v žilinskom podsvetí. Polícia muža už dávnejšie obvinila zo štyroch vrážd takzvaných bielych koní.

"Jednalo sa o vyrovnávanie vzájomných účtov. Stále sa hýbeme v tom istom kruhu. Bolo to obdobie 90. rokov, kde išlo o likvidáciu osôb, pranie špinavých peňazí, ovládanie prostredia v rámci podsvetia," povedal šéf krajskej polície v Žiline František Posluch. Pripustil, že násilník chcel likvidáciou nepohodlných ľudí ovládnuť žilinské podsvetie.

Posluch nevylúčil, že počet obetí Žilinčana môže ešte narásť. Podľa skorších informácií vraj jedného z "bielych koní", teda ľudí nastrčených na nelegálne podnikanie, zabil v Česku. Údajný 37-ročný vrah je už dlhší čas vo vyšetrovacej väzbe. Polícia pred časom naznačila, že za násilné i ekonomické trestné činy by mu mohol súd vymerať až doživotný trest väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu