Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Kamarátili sa so Salingerom a zmizli

Ján Vysoký (37) - od roku 1995 je na neho vydaný zatykač. Zobraziť galériu (2)
Ján Vysoký (37) - od roku 1995 je na neho vydaný zatykač. (Zdroj: Nový Čas)

ŽILINA/RAJEC - František Salinger (37), ktorý sedí v ilavskej cele, má na krku obvinenia zo štyroch vrážd. Polícia má podozrenie, že obete boli pre Žilinčana nepohodlnými svedkami. Mŕtvych však môže byť až trinásť. Podľa informácií Nového Času boli v kontakte so Salingerom aj dvaja muži z Rajca. Stali sa aj oni obeťami nekalých násilných praktík?

Vyučený murár Marián Sihlovec (37) zmizol v decembri 1997. Žil v prenajatom byte v Žiline spolu s najmladším bratom. Podľa živnostenského registra mal od r. 1994 do 1995 živnosť na sprostredkovanie obchodu. „On podnikal? O tom nevieme. Nepracoval,“ čudovali sa jeho príbuzní.

„V deň, keď som ho videla naposledy, prišiel k nám. Chcel od manžela (pozn. red. svojho najstaršieho brata) náboje,“ spomenula si Sihlovcova švagriná (40).

S partiou chodieval strieľať. Sihlovec potom nastúpil do auta, v ktorom boli aj ďalší ľudia. V jeho byte však ostalo všetko rozsvietené. Bratia Mariána hľadali a odvtedy nemajú o ňom žiadne správy.

Ján Vysoký (37) zas pracoval v rodinnej firme. Na muža vydal prešovský súd v roku 1995 zatykač pre vydieranie a o tri roky neskôr sa pre vydieranie začal o neho zaujímať aj námestovský súd. Obaja muži z Rajca sa navzájom poznali. Okrem Salingera boli v kontakte s Rastislavom Šittom (35), odsúdeným v kauze kyselinári na doživotie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu