Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Salinger: Už štvrté obvinenie z vraždy!

Július Varga
Július Varga

ŽILINA - V najväčšej kriminálnej kauze súčasnosti padlo ďalšie obvinenie. Františka Salingera (37) vyšetrovateľ obvinil už zo štvrtej vraždy. Obeťou je Július Varga († 27), ktorý bol nezvestný od marca 1997.

Pozostatky jeho tela našiel hubár už štyri mesiace po tom, ako zmizol, ale kriminalisti ich identifikovali až teraz. Vargovu smrť si u Salingera objednal podnikateľ Dušan Smetana († 39), proti ktorému mal Varga svedčiť. „Žijeme svoj život. Je plnoletý,“ reagoval Salingerov otčim na ďalšie obvinenie. „Dajte nám pokoj,“ stroho včera povedal. Podľa policajného vyšetrovateľa Salingerova cena za odstránenie J. Vargu bola 300-tisíc Sk (9 100 €). Najal si na to Rastislava Šittu a Jozefa Kákoniho (odsúdení na doživotie v kauze kyselinári, pozn. red.).

Keď boli v Nededzi pri Žiline nájdené Vargove pozostatky, polícia zistila, že mal trieštivé zlomeniny lebky a tváre. Vargu sa chcel Smetana zbaviť, pretože ten mal proti nemu svedčiť na banskobystrickom krajskom súde. Podnikateľ bol v tom čase už obžalovaný z podvodu.

Pri dopravnej nehode v roku 1998 ale tragicky zahynul. Salinger sedí v ilavskej base od vlaňajšieho leta. Na krku má už obvinenia z vraždy Milana Daníška († 29), Štefana Gažúra († 27) a Borisa Ondáka († 25). Polícia sa domnieva, že mŕtvych v prípade Salinger môže byť viac ako desať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu