Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Expolicajtovi Petlušovi hrozí doživotie, odmietol však vypovedať

Róbert Petluš
Róbert Petluš (Zdroj: ČTK)

BANSKÁ BYSTRICA - Pred okresným súdom v Banskej Bystrici sa dnes začal proces s bývalým policajným vyšetrovateľom Róbertom Petlušom obžalovaným z ozbrojených lúpeží.

Expolicajt, ktorý si už odpykáva 25-ročný trest za vraždu podnikateľa Jána Kubašiaka, odmietol po krátkej úvodnej reči ďalej vypovedať napriek tomu, že mu hrozí zvýšenie trestu na doživotie.

"Čím viac argumentujem o svojej nevinne, tým viac to štve ľudí, ktorí ma chcú vidieť vinného," vysvetlil svoje rozhodnutie Petluš, podľa ktorého bolo vyšetrovanie zmanipulované. Vinu za prepadnutia odmietol a potom požiadal, aby sa proces konal v jeho neprítomnosti. Vinu odmietol aj ďalší bývalý policajt Miroslav Jacko, ktorý je spolu s Petlušom z lúpeží obžalovaný.

Prípad vzbudil pozornosť aj preto, že obeťou lúpeží sa stali rodičia známeho futbalistu Vratislava Greška a banskobystrický advokát Ján Smetana. Podľa prokurátorky Evy Mišíkovej muži svoje obete prepadli a olúpili v rokoch 2004 a 2005 v Banskej Bystrici. Pokúsili sa vraj aj o ďalšiu lúpež v Kalnej nad Hronom. Petluša s ďalším obžalovaným expolicajtom podľa prokuratúry usvedčuje výpoveď bývalého príslušníka zásahovej policajnej jednotky Juraja Roszíka.

Ten mal podľa súdov podiel aj na smrti podnikateľa Kubašiaka a pri vyšetrovaní tejto lúpežnej vraždy sa priznal aj k predchádzajúcim lúpežiam. Výmenou za miernejší trest osem a pol roka väzenia prezradil mená svojich údajných komplicov. Proces bude pokračovať v piatok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu