Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obžaloba na Petluša za lúpeže je už na súde

Róbert Petluš
Róbert Petluš (Zdroj: ČTK)

BANSKÁ BYSTRICA - Za vraždu podnikateľa Jána Kubašiaka na 25 rokov väzenia odsúdený bývalý banskobystrický vyšetrovateľ Róbert Petluš čelí obžalobe za dve dokonané ozbrojené lúpeže a jeden lúpežný pokus. Petluš ich mal v rokoch 2004 a 2005 spáchať s bývalým banskobystrickým kukláčom Miroslavom J. a trenčianskym kukláčom Jurajom Roszíkom.

Obžalobu na Petluša a Miroslava J. podala Generálna prokuratúra SR na príslušný súd v polovici marca. Obvineným kladie za vinu, že v marci 2004 prepadli rodičov futbalistu Vratislava Greška v Tajove pri Banskej Bystrici. Zbili ich, poškodili im zariadenie bytu a obrali ich o peniaze v hotovosti, zlaté a iné predmety. Spôsobili im škodu takmer milión korún.

Vo februári 2005 mal Petluš s Miroslavom J. a Jurajom Roszíkom prepadnúť rodinu banskobystrického advokáta Jána Smetanu. Advokáta zbili tak, že sa zo zranení liečil viac než štyri mesiace. Lupiči neušetrili ani jeho manželku. Napadnutú rodinu obrali o peniaze a iné veci, poškodili zariadenie bytu. Celkovú škodu advokátova rodina vyčíslila na takmer 180-tisíc korún. Trio lupičov-policajtov spáchalo aj pokus lúpeže. V decembri 2004 sa tri razy snažili vniknúť do rodinného domu v Kalnej nad Hronom, ale nepochodili.

Roszíka, ktorý sa spolu s Petlušom a Róbertom Červeňanom podieľal na vražednom útoku na podnikateľa Kubašiaka, v tomto prípade súdiť nebudú. Roszík sa k útoku na Kubašiaka i k lúpežiam priznal a s vojenským prokurátorom sa dohodol na treste 8,5 roka väzenia a pokute 50-tisíc korún. V prípade troch lúpeží bude vystupovať ako korunný svedok obžaloby rovnako, ako v kauze Kubašiakovej vraždy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu