Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kuffa čelí škandálu kvôli preletu nad Malou Fatrou: Pôjde na koberček k poslancom

Filip Kuffa
Filip Kuffa (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Štátny tajomník envirorezortu Filip Kuffa by mal vysvetľovať okolnosti letu vrtuľníkom ponad územia Malej Fatry na mimoriadnom Výbore Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Zasadnutie výboru iniciovali opoziční poslanci. Žiadajú vyvodenie politickej zodpovednosti. Informovali o tom na piatkovej tlačovej konferencii.

Let vrtuľníkom bol podľa opozície nelegálny. Podpredsedníčka výboru Tamara Stohlová (PS) uviedla, že helikoptéra letela bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa priamo ohrozili napríklad hniezdiace vzácne vtáky. Dodala, že "incident naplno odhalil aroganciu moci a papalášizmus tejto vlády".

archívne video

Filip Kuffa reaguje na zistenia ochranárov (Zdroj: Facebook/Filip Kuffa • SNS - ŽIVOT NS)

Opozícia pripomenula, že do tejto oblasti sa bežný človek počas jarnej uzávery nedostane ani po turistickej trase. Kuffovu reakciu po zverejnení kauzy označila za plnú zavádzania, útokov a vyhrážania sa.

"Ministerstvo životného prostredia SR nemá vedomosť o spomínaných aktivitách Filipa Kuffu," uviedol odbor komunikácie envirorezortu. Ministerstvo deklaruje, že je preň dôležité, aby každé porušenie platnej legislatívy bolo riadne vyšetrené. "V prípade podozrenia z takéhoto porušenia legislatívy je možné obrátiť sa na príslušné orgány - či už políciu alebo Slovenskú inšpekciu životného prostredia," uzavrel odbor.

Viac o téme: OpozíciaNR SRMalá FatraMimoriadny výborFilip KuffaLet vrtuľníkom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu