Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Z druhého kola má Pellegrini stres, tieto voľby považuje za špeciálne

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Z druhého kola prezidentských volieb má kandidát a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini stres. Je to podľa jeho slov niečo, čo zažíva prvýkrát. Tieto voľby považuje za špeciálne.

"Kým v parlamentných voľbách sme sa mohli podeliť, že ten získal viac kresiel a ten menej, tu je len jeden víťaz," skonštatoval Pellegrini po príchode do bratislavskej reštaurácie, ktorá sídli na petržalskej strane Dunaja. Druhé kolo volieb je podľa neho napínavé ako finálový beh. Pellegrini poukázal na kampaň, ktorá šla pod kožu. "Útoky a nechutné veci ma posilnili a aj z toho negatívneho som si odniesol to pozitívne," podotkol.

VIDEO 

Prvé slová Petra Pellegriniho po príchode do volebnej centrály (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ak bude výsledok tesný, jeho prehra či prehra jeho súpera Ivana Korčoka bude so cťou, myslí si. "Nebude to žiadny debakel na hlavu," poznamenal Pellegrini s tým, že v minulosti boli rozdiely medzi kandidátmi enormné. Volebnú noc bude tráviť s politickými aj nepolitickými kamarátmi, očakáva poskromnejšie množstvo návštevníkov. S koaličnými partnermi je v kontakte. Predseda SNS Andrej Danko nie je v Bratislave, ale podľa Pellegriniho slov spolu telefonovali. Priblížil, že premiér Robert Fico (Smer-SD) má v sobotu svoj program. "Budeme to spolu, samozrejme, komunikovať, podľa toho ako sa to bude vyvíjať," povedal.

Kandidát tvrdí, že s nikým zo slávnych ľudí, ktorí ho v posledných dňoch podporili na sociálnych sieťach, nebol v kontakte. Nevie, či niekto z nich do reštaurácie v sobotu večer príde. "Kto sem príde, uvidíme, netreba očakávať nič výnimočné. Nevidím, že by sem prišli herci, umelci, speváci. Budú tu priatelia a ľudia, ktorí mi pomáhali v kampani," skonštatoval Pellegrini.

Viac o téme: Peter PellegriniPrezidentské voľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu