Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

AKTUÁLNE Predvolebné prieskumy sú už takmer kompletné! Zverejnili ďalšie dva, tie výsledky musíte vidieť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Bude to tesné. Aspoň to naznačujú posledné prieskumy, ktoré vyšli pred druhým kolom prezidentských volieb. Zatiaľ čo prvé kolo vyhral Ivan Korčok s niekoľkopercentným náskokom pred Petrom Pellegrinim, posledné čísla zverejnené pred začiatkom moratória predpovedajú súboj do posledného hlasu.

Z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza, ktorého výsledky odzneli v priamom prenose v úvode veľkej predvolebnej debaty oboch kandidátov, by druhé kolo prezidentských volieb vyhral Peter Pellegrini s podporou 50,8 percenta hlasov voličov. Ivan Korčok by získal 49,2 percenta hlasov. 

Predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Burda: Skončilo sa nám hlasovanie v prvom kole prezidentských volieb (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Tesný súboj, aj keď v obrátenom garde, predpovedá aj prieskum agentúry NMS Market Research pre denník Sme. Druhé kolo prezidentských volieb by podľa neho vyhral Ivan Korčok so ziskom 51,7 percenta hlasov voličov. Peter Pellegrini by získal 48,3 percenta hlasov.

Podobne tesne to vyšlo aj v treťom prieskume. Podľa dát agentúry Median SK pre RTVS by druhé kolo prezidentských volieb vyhral Peter Pellegrini so ziskom 51,1 percenta hlasov voličov. Jeho protikandidát Ivan Korčok by získal 48,9 percenta. Zber dát sa konal od 28. do 31. marca na vzorke 1218 respondentov.

AKTUÁLNE Predvolebné prieskumy sú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Štvrtý prieskum praje zasa viac Korčokovi. Podľa prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N by druhé kolo prezidentských volieb vyhral Ivan Korčok, získal by 50,1 percenta hlasov voličov. Petra Pellegriniho by volilo 49,9 percenta voličov. Zber dát sa realizoval od 30. marca do 2. apríla na vzorke 1057 respondentov. Volebný model vychádza z účasti na úrovni 48 percent.

Úplne inak vyšiel prieskum agentúry SCIO pre Hospodárske noviny. V tomto prípade je totiž rozdiel výrazný. Druhé kolo prezidentských volieb by vyhral Ivan Korčok so ziskom 54,99 percenta hlasov voličov. Jeho protikandidát Peter Pellegrini by získal 45,01 percenta hlasov. Zber dát sa konal od 25. marca do 2. apríla na vzorke 1000 respondentov. Prieskum takisto ukázal, že 60 opýtaných povedalo, že zatiaľ nie je rozhodnutých, a 49 sa nezúčastní.

Druhé kolo prezidentských volieb sa koná 6. apríla. Volebné miestnosti sa otvárajú o 7. hodine ráno a voliť sa dá do 22. hodiny.

Viac o téme: PrieskumPeter PellegriniIvan KorčokPrezidentské voľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu