Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Gyimesi sa pustil do KDH! Tvrdá kritika kvôli podpore Korčoka: Majerský sa bráni, vymenili si poriadne tvrdé odkazy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Exposlanec Národnej rady Slovenskej republiky György Gyimesi sa poriadne tvrdo pustil do strany KDH. Kritizoval ich najmä kvôli ich podpore Ivana Korčoka v druhom kole prezidentských volieb. Predseda strany Milan Majerský sa bráni, cez sociálnu sieť si vymieňajú poriadne tvrdé správy.

György Gyimesi sa na svojej sociálnej sieti poriadne tvrdo pustil do strany KDH, ktorá sa podľa neho stala z kresťanskej strany na stranu demokratickú. "Nedávno sme mali možnosť sledovať ako poslanci hnutia s rozžiarenými očami doslova spievali chválospevy na svojho kandidáta Korčoka a vôbec si nevšimli, že pritom vlastne tancujú tak, ako píska progresívna píšťalka. Samozrejme je na orgánoch strany koho podporia, ale to slovo “kresťansko” v názve mätie," poznamenal.

archívn video

Exposlanec Gyimesi rázne: Nebudeme podporovať Korčoka! (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Tvrdo sa pustil najmä do členov strany KDH Branislava Škripeka či Mariána Čaučíka. "Je zábavné sledovať takého Škripeka, ktorý ešte nedávno chcel zákonom zakazovať nahotinky v časopisoch ako vehemetne podporuje progresívca Korčoka, či veľkého bojovníka za život Čaučíka ako si podáva ruku s tými, ktorí potrat považujú za základné ľudské právo a chcú ho dostať do Ústavy SR," dodal.

Gyimesi sa pustil do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk/ Ján Zemiar)

Podľa Gyimesiho Korčok už stranu KDH presvedčil, že registrované partnerstvá sú, ako sám poznamenal, "fajn" a že KDH nevadí zarečniť si pred dúhovými vlajkami na LGBTI protestoch. "Korčok sa totižto stretol a zverejnil fotku s farárkou Polckovou. Len na pripomenutie, Polcková je pravidelná účastníčka na Pride, kde aj vystúpila a povedala, že “Ježiš by dnes mohol prísť ako gay”. Jej postoj k potratom je tiež zaujímavý, tvrdí, že sprísňovanie potratov “vníma ako popretie práva ženy a jej slobody rozhodovať sa”. Asi už nikoho neprekvapí, že farárka Polcková organizovala priamo v kostole LGBTI konferenciu," skonštatoval exposlanec Národnej rady Slovenskej republiky Gyimesi.

Predseda KDH Majerský sa bráni

Predseda KDH Milan Majerský takmer okamžite reagoval na tvrdé obvinenie Gyimesiho a pustil sa do protkandidáta Ivana Korčoka. "Pán Gyimesi, keď už chceme porovnávať akí majú jednotliví kandidáti vzťah k LGBTI tak poďme postupne. Pán Pellegrini a celá strana hlasovala za registrované partnerstvá, hoci sa ten zákon vtedy volal partnerské spolužitie, tak išlo o registrované partnerstvá.  Vláda Petra Pellegriniho dala viac ako 10 000€ na podporu Dúhovému Prideu, 15 000€ na “Teplú vlnu” čo boli diskusie a videá o LGBTI ľuďoch a ďalšie desiatky tisíc eur na podporu LGBTI aktivít. A tohto kandidáta vy podporujete," skonštatoval pod príspevkom.

Okamžite sa tak pustila tvrdá diskusia nie len dvoch politikov, ale aj ľudí na sociálnej sieti. Gyimesi ešte v závere poznamenal, že ho nezaujíma minulosť kandidátov, ale ich súčasnosť. "Prepáčte, ale mňa nezaujíma minulosť, mňa zaujíma budúcnosť. Budúcnosť ľudí, budúcnosť kresťanstva. To posledné čo by som očakával je odpoveď, ktorú ste napísali," skonštatoval v závere.

Viac o téme: KDHMilan MajerskýPeter PellegriniIvan KorčokGyörgy Gyimesi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu