Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na území mesta Nitra vlani vznikli desiatky nelegálnych skládok odpadu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NITRA - Na území mesta Nitra vlani vznikli desiatky nových nelegálnych úložísk odpadu. Ako informovala mestská polícia (MsP), v roku 2023 bolo zistených a riešených celkovo 31 prípadov založenia skládok, uloženia odpadu mimo smetných nádob alebo iného nelegálneho zbavovania sa odpadu.

Mestskí policajti okrem toho zistili 338 priestupkov znečistenia verejných priestranstiev a verejnoprospešných zariadení. "Príslušníci MsP uložili 92 sankcií v celkovej výške 1530 eur. Zvyšné prípady boli riešené napomenutím alebo postúpením na vecne a miestne príslušný správny orgán," uviedla MsP v Nitre.

archívne video

Do polovice roku 2024 nastavíme novú politiku spracovania a narábania s komunálnym odpadom, povedal Taraba (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Ako doplnila, nelegálne skládky boli zistené na sídliskách Klokočina a Chrenová i v mestských častiach Mlynárce, Diely, Krškany a Drážovce. Najčastejší odpad, ktorého sa obyvatelia Nitry nezákonne zbavovali, bol starý či pokazený nábytok, bytové jadrá, stavebný odpad, použité kartóny, koberce, haluzina a iný rastlinný odpad.

Podľa MsP nie je možné vytváranie čiernych skládok úplne eliminovať. "Napriek tomu môžeme konštatovať, že vplyvom opakovanej kontrolnej činnosti a rozhovormi príslušníkov s občanmi nebýva odpad ukladaný voľne na rôznych miestach na verejnom priestranstve, ale vo výraznej miere aspoň pri stojiskách kontajnerov. Aj v tomto prípade ide o porušenie právnej normy, odpad bol však aspoň na dosah pri jeho následnom odstránení pracovníkmi komunálnych služieb," doplnila MsP.

Viac o téme: OdpadSkládkyNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu