Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vo Vysokých Tatrách jazdí počas Veľkej noci retro električka Trojča

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Vysoké Tatry region)

VYSOKÉ TATRY - Po zimnej prestávke na trati tatranskej železnice opäť jazdí retro električka Trojča. Počas Veľkej noci v sobotu, nedeľu (31. 3.) a pondelok (1. 4.) sa môžu záujemcovia odviezť na trati Poprad - Starý Smokovec - Tatranská Lomnica.

"Historická električka Trojča je z roku 1969 a slúžila vo Vysokých Tatrách od majstrovstiev sveta v klasickom lyžovaní 1970. Keď mala byť zošrotovaná, tak naše občianske združenie ju zachránilo, opravilo a prevádzkuje už v rámci historickej nostalgickej dopravy," uviedol predseda Občianskeho združenia (OZ) Tatranské historické električky Ján Sabaka.

archívne video

Biela sobota je dňom ticha (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Okrem nostalgickej historickej jazdy električka podľa neho slúži aj ako posilnenie kapacity na trati tatranskej železnice. "Trojča ešte na trať vyrazí aj v nedeľu 21. apríla, kedy organizujeme aj s ďalšími partnermi akciu Vyčistime si mesto Vysoké Tatry. Budeme zbierať odpadky popri trati a urobíme si akciu pre skrášlenie okolia s dobrou náladou a občerstvením gulášom. Bude to verejnoprospešná jazda," priblížil Sabaka s tým, že 31. mája a 1. júna pripravujú akciu pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.

Letnú sezónu otvoria 2. júna, odkedy až do začiatku septembra bude jazdiť v Tatrách okrem Trojčaťa i električka Kométa. O historických električkách sa záujemcovia dozvedia viac na webstránke www.tatranskaelektricka.sk.

Viac o téme: ElektričkaVýletVysoké TatryVeľká noc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu