Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Krajský súd potvrdil zamietnutie neodkladných opatrení u ďalších čurillovcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Krajský súd (KS) v Bratislave potvrdil zamietnutie návrhov na nariadenie neodkladného opatrenia v prípade ďalších troch prípadov policajtov, tzv. čurillovcov, ktorí boli postavení mimo služby. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR s tým, že voči tomuto rozhodnutiu nie je prípustný riadny opravný prostriedok.

Ministerstvu boli v posledných dňoch doručené rozhodnutia v prípadoch Juraja Svitoka, Ladislava Koteka a Richarda Sedláka. "Tak ako aj v predchádzajúcich dvoch prípadoch, KS Bratislava rozhodol v prospech MV SR a potvrdil uznesenia Mestského súdu Bratislava IV, ktorý zamietol návrhy o nariadenie neodkladného opatrenia," dodalo ministerstvo.

archívne video

Robert Kaliňák reaguje na rozhodnutie ÚS SR v prípade sťažnosti advokáta Mareka Paru (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V rámci odôvodnenia rozhodnutia súd podľa MV okrem iného konštatuje, že preskúmanie postupu ministra v tejto veci je možné výlučne v rámci správneho konania.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) po nástupe do funkcie dočasne pozbavil výkonu služby šiestich policajtov, tzv. čurillovcov. Odôvodnil to podozrením zo spáchania trestného činu. Keďže mali policajti status chráneného oznamovateľa, podľa Úradu na ochranu oznamovateľov sa mal minister najprv obrátiť naň.

Viac o téme: PolicajtiKrajský súdPrípadyMinisterstvo vnútra SRČurillovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu