Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šimečka chce vtiahnuť Európsku komisiu do prezidentskej kampane, tvrdí Peter Kmec

Peter Kmec Zobraziť galériu (2)
Peter Kmec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podpredseda vlády zodpovedný za Plán obnovy ostro kritizuje aktivity predsedu PS Michala Šimečku v Bruseli.

archívne video

Šimečka k výročiu vraždy Jána a Martiny: Na túto tragickú udalosť sa nesmie nikdy zabudnúť (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

" So znepokojením sledujem zahraničnopolitické aktivity Progresívneho Slovenska. Veľmi ma mrzí, že predseda PS Šimečka uplatňuje politku “spálenej zeme”," uviedol Peter Kmec. "Europoslanci za PS najprv iniciovali prijatie anti-slovenskej rezolúcie v Európskom parlamente, potom si išiel Šimečka vypýtať do Prahy zrušenie spoločného zasadnutia českej a slovenskej vlády a dnes avizuje, že je v Bruseli a témou je Plán obnovy. Očakávam, že tak ako Michal Šimečka prispel k zhoršeniu česko-slovenských vzťahov, tak chce zaťiahnuť Európsku komisiu do prezidentského súboja s cieľom zastaviť pre Slovensko čerpanie eurofondov," dodal vicepremiér.

Peter Kme
Zobraziť galériu (2)
Peter Kme  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Považujem to za neprípustné takto poškodzovať záujmy SR a ohrozovať kvalitu života ľudí na Slovensku. Korčokovi sa zjavne nedarí a hľadá sa mu mobilizačná téma," povedal Peter Kmec.

Zdôraznil, že "rozhovory s Európskou komisiou prebiehajú v štandardnom režime na odbornej úrovni” a zároveň vyzval opozíciu, aby do týchto vysoko odborných tém nevnášala politiku a neškodila Slovensku, jeho regiónom a občanom.

Viac o téme: FinanciePeter KmecMichal ŠimečkaPlán obnovy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu