Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Šokujúci prípad na východe! Opitý vodič zavrel v autobuse desiatich cestujúcich

(Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - Kuriózny prípad musela v pondelok večer riešiť polícia v Košickom kraji. V autobuse, ktorý smeroval do Rožňavy, sa krátko pred 17.30 h viezlo desať ľudí. Cestujúci mali podozrenie, že vodič je pod vplyvom alkoholu, preto to oznámili na tiesňovú linku 158. Keď to 55-ročný vodič zistil, vzal si tržbu, zabuchol za sebou dvere a odišiel. Policajti ho nakoniec vypátrali v Turni nad Bodvou.

archívne video

Pri obci Dargov sa prevrátil autobus, zasahujú tam hasiči i záchranári (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

"Autobus nechal stáť na rázcestí v obci Háj, tržbu z autobusu vzal so sebou, zabuchol za sebou dvere a vybral sa pešo preč smerom na obec Turňa nad Bodvou. Cestujúcim sa za pomoci núdzového tlačidla podarilo dvere otvoriť a vystúpiť z autobusu," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Dve osoby z miesta odišli, osem ich čakalo na príchod policajnej hliadky.

Policajti vypátrali 55-ročného vodiča v Turni nad Bodvou a o 18.45 h ho podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,71 promile. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz. "Ďalšia jazda mu bola zakázaná a o jeho treste za jazdu pod vplyvom alkoholu rozhodne správny orgán, s čím sa stotožnil aj službukonajúci prokurátor," skonštatovala hovorkyňa.

Viac o téme: OpitýKošiceAutobusAutobusár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu