Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Škandál v Česku má dohru! Vyhodili policajta, ktorý opitý napadol dievča: Zranenia sú vážnejšie, ako sa predpokladalo

Opitý policajt si kľakol na mladé dievča.
Opitý policajt si kľakol na mladé dievča. (Zdroj: X)

PRAHA - Policajt, ktorý v polovici februára v opitosti napadol v Prahe devätnásťročné dievča, bol prepustený zo služby. Zranenia napadnutej dievčiny, ktorú policajt vláčil za vlasy po ulici, sú navyše vážnejšie, ako sa predpokladalo a mužovi tak teraz hrozí vyšší trest. Miesto pôvodných šiestich mesiacov až troch rokov vo väzení môže dostať dva až osem rokov.

Na incident upozornil v marci server Blesk.cz. "Konanie vo veci prepustenia, ktoré nadriadený s dotyčným viedol, sa skončilo a policajt bol prepustený z výkonu služby. Prípad v trestnej rovine stále rieši Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov," uviedla polícia.

Napadnutie sa podľa Blesku stalo 17. februára na Nádražnej ulici v Prahe pred nočným barom. Policajt tam dorazil v slávnostnej uniforme z policajného plesu na Žofíne. Muž dievča napadol, za vlasy ju ťahal po ulici a následne ju zakľakol.

Údajne mu pomáhala aj jeho priateľka, ktorá podľa webu rovnako pracuje u polície. Prizerajúci sa ľudia sa policajta snažili zastaviť, na miesto potom dorazila hliadka. namerala polícia 2,6 promile alkoholu v krvi, jeho priateľke 1,6 promile. Pre napadnutú ženu musela prísť sanitka. Na miesto sme dorazili ráno po druhej hodine. Ošetrili sme jednu ženu s ľahším poranením a odviezli ju do nemocnice," uviedla k incidentu hovorkyňa záchranárov Jana Poštová. 

Video nie je vhodne pre maloletých a citlivé povahy

Pražská polícia konanie dvojice už skôr odsúdila a ospravedlnila sa za neho. "Toto konanie považujeme za absolútne neakceptovateľné a neospravedlniteľné. Aj tak sa ospravedlňujeme. Zlyhanie jedného policajta, žiaľ, poškodzuje všetkých ostatných. Môžeme vás uistiť, že rozhodne nejde o bežné správanie našich kolegov a pražský riaditeľ bude preto v ďalšom postupe nekompromisný," uviedla.

Zranenia sú vážnejšie, mužovi hrozí väčší trest

"Rekonvalescencia sa predĺžila, pretože má v členku skrutky a po operácii musí pokračovať v rehabilitácii," povedala pre Novinky.cz svedkyňa útoku. Podľa Trestného zákona by sa policajt mohol svojím konaním dopustiť aj ublíženia na zdraví. A pri tomto trestnom čine zohráva dôležitú úlohu dĺžka liečenia zranení obete. Ak je dlhšia ako šesť týždňov, čo by mohol byť tento prípad, hrozí páchateľovi podstatne vyšší trest - dva roky až osem rokov namiesto pôvodných šiestich mesiacov až troch rokov.

Viac o téme: PrahaČeská políciaOpitý policajtNapadnuté dievča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu