Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

MIMORIADNE Tragická zrážka s lyžiarkou: V Jasnej zomrelo dieťa, záchranári mu už nedokázali pomôcť

(Zdroj: Topky)

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - V lyžiarskom stredisku Jasná zasahujú policajti. Na trati došlo k zrážke medzi lyžiarkou a dieťaťom z Poľska. Dieťa po zrážke zomrelo, stav lyžiarky zatiaľ známy nie je, žena skončila v nemocnici.

Obeťou má byť podľa portálu noviny.sk 9-ročný chlapec z Poľska, ktorý bol na výlete s rodinou. Na miesto bola privolaná sanitka. Záchranári o život dieťaťa bojovali priamo na svahu. Chlapec bol pri vedomí a komunikoval. Následne upadol do bezvedomia. Oživiť sa ho snažili aj v sanitke.

"Dnes v doobedných hodinách sme prijali oznámenie, že na lyžiarskom svahu v k.ú. obce Demänovská Dolina, okres Liptovský Mikuláš došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k stretu dvoch lyžiarov. Maloletý lyžiar utrpel zranenia, ktorým, žiaľ na mieste podľahol. 39-ročná lyžiarka utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali prevoz do nemocnice," informuje polícia.

Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. "V súčasnosti vykonávame všetky potrebné prvotné úkony s cieľom riadneho zdokumentovania skutku a určenia právnej kvalifikácie," dodáva polícia. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudú poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania.

Podľa hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Petry Klimešovej vyslali na miesto ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci a rýchlej zdravotnej pomoci. "Napriek snahe záchranárov maloletý lyžiar zraneniam podľahol. Do nemocnice posádka transportovala 39-ročnú ženu so zranením chrbtice. K prípadu sa vzhľadom na jeho citlivosť bližšie vyjadrovať nebudeme, " dodala.

Viac o téme: TragédiaJasná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu