Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragédia v Tirolsku: Lavína zasypala nemeckých lyžiarov, jeden prišiel o život, dvaja sú v kritickom stave

Záchranári prichádzajú na miesto, kde sa uvoľnila lavína v Racines di Dentro v Taliansku, ktorá zasypala troch nemeckých turistov. Zobraziť galériu (2)
Záchranári prichádzajú na miesto, kde sa uvoľnila lavína v Racines di Dentro v Taliansku, ktorá zasypala troch nemeckých turistov. (Zdroj: SITA/Talianske alpské národné alpské a speleologické záchranné zbory Trentino Via AP)

MILÁNO - Lavína zasypala v stredu troch nemeckých backcountry lyžiarov v severotalianskej provincii Južné Tirolsko, pritom jedného usmrtila a ostatných dvoch zranila a sú v kritickom stave. Informovala o tom talianska vysokohorská záchranná služba. Informuje o tom správa z tlačovej agentúry AP.

 Všetkých troch lyžiarov zo snehu vytiahli rýchlo vďaka lavínovým vyhľadávačom - elektronickým prístrojom na určovanie polohy zasypaného človeka. Lyžiari sa lyžovali mimo označených tratí, za hranicami lyžiarskeho strediska.

archívne video

Zásah horských záchranárov pri lavínovej nehode vo Fľaške (Zdroj: hzs.sk)

Lavína spadla, keď sa zotmelo a lyžiari boli približne kilometer od najbližšieho vleku nachádzajúceho sa blízko mesta Racines, južne od rakúskej hranice. Do záchrannej akcie sa zapojilo okolo 30 záchranárov. V tejto oblasti napadalo v posledných dňoch zhruba 60 centimetrov snehu, takže pre celú provinciu platilo vysoké lavínové nebezpečenstvo.

Záchranári prichádzajú na miesto, kde sa uvoľnila lavína v Racines di Dentro v Taliansku, ktorá zasypala troch nemeckých turistov.
Zobraziť galériu (2)
Záchranári prichádzajú na miesto, kde sa uvoľnila lavína v Racines di Dentro v Taliansku, ktorá zasypala troch nemeckých turistov.  (Zdroj: SITA/Talianske alpské národné alpské a speleologické záchranné zbory Trentino Via AP)

Viac o téme: LavínaObeťTragédieNemeckoTalianskoTirolskoVážne zranení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu