Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Škandál v Košiciach! Známy poslanec prišiel na zasadnutie opitý: Zaspal na stole, museli ho vyniesť

Michal Djordjevič Zobraziť galériu (4)
Michal Djordjevič (Zdroj: Facebook/Michal Djordjevič)

KOŠICE - Mestský poslanec Michal Djordjevič (nezávislý), ktorý sa v Košiciach vo veľkej miere angažuje vo veciach verejných, spôsobil ďalší rozruch. Už v minulosti sa jeho meno spomínalo v súvislosti s alkoholom, nedávno v jeho byte dokonca zasahovala polícia. Najnovšie prišiel na zasadnutie Finančnej komisie v Košiciach pod vplyvom alkoholu, pričom počas rokovania spal s hlavou na stole. Nakoniec ho museli z miestnosti vyniesť von. Mestský poslanec následne priznal problém s alkoholom a sľúbil, že voči sebe vyvodí zodpovednosť.

Na stredajšie zasadnutie Finančnej komisie v Košiciach, v mestskej časti Staré Mesto, sa dostavil aj tamojší poslanec Michal Djordjevič, ktorý už na prvý pohľad pôsobil značne podgurážene. Počas schôdze následne zaspal na stole a zasadnutie rušil svojim silným chrápaním. "Doslova hlučne na celú rokovaciu miestnosť chrápal. Nedokázali sme ho zobudiť," uviedol Igor Petrovčík, starosta mestskej časti pre TV JOJ, ktorá na prípad upozornila. Zúčastnení členovia komisie napriek jeho silnému chrápaniu pokračovali v zasadnutí ďalej. 

Škandál v Košiciach! Známy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: repro foto TV JOJ)

​Zúčastnení sa mu snažili privolať aj zdravotnícku pomoc. Nakoniec jeho odvoz prisľúbili jeho blízki. Zobudiť ho nedokázali ani po skončení rokovania. V závere zasadnutia ho vyniesli za ruky a za nohy von z miestnosti a nechali ho spať vo vestibule na podlahe pri vrátnici.

Škandál v Košiciach! Známy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: repro foto TV JOJ)

Priznal problém s alkoholom

Djordjevič pre televíziu priznal, že deň pred zasadnutím "bol žúrovať", zbili ho, a tak má vybitých niekoľko zubov a škrabance na tvári. "Stačilo pár pohárikov a bol som nazad," vyhlásil. Djordjevič mal už minulosti viacero alkoholických excesov na verejnosti. Teraz verejne priznal svoj problém s alkoholom. "Nie som denný užívateľ alkoholu, ale keď začnem piť, nemám mieru," tvrdí.

Škandál v Košiciach! Známy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/ Michal Djordjevič, poslanec mesta Košice a MČ Košice - Staré Mesto)

Prisľúbil tiež, že vyhľadá odbornú pomoc a zároveň sa vzdá svojej pozície vo finančnej komisii, ktorá rozhoduje o investíciách v Košiciach - Starom Meste a odstúpi aj z pozície člena predstavenstva Dopravného podniku mesta Košice. Vzdať sa svojho poslaneckého postu v mestskej časti a aj v samotnom mestskom parlamente, ktorý rozhoduje o chode Košíc, ale odmieta. Odôvodňuje to tým, že iní verejní činitelia mali omnoho horšie prešľapy a neodstúpili. 

Vo februári zasahovala v jeho byte polícia

Djordjevičovo meno sa pritom v negatívnej súvislosti v médiách spomínala len nedávno. Aj vtedy mal svoju úlohu zohrať alkohol. V jeho byte, v ktorom sa nachádzal aj so svojou malou dcérou, zasahovala polícia. Na tiesňovú linku bolo totiž nahlásené, že v jednom z tamojších bytov sa nachádza muž s dieťaťom v ohrození zdravia a života. Muži zákona preto okamžite vyrazili na miesto. „Policajti špecializovaného útvaru po otvorení bytu príbuzným vošli dnu, dieťa odovzdali do bezpečia, a muža za pomoci donucovacích prostriedkov spacifikovali,“ uviedla vtedy policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

V ten deň sa mal dokonca svojmu otcovi vyhrážať s nožom v ruke. Ten následne zalarmoval matku dieťaťa a spoločne počkali na políciu. Všetko sa údajne odohralo pred očami iba päťročného dievčatka. Mestský poslanec vtedy vo svojej reakcii uviedol, že pravda je niekde inde.

 

Viac o téme: KošiceMichal DjordjevičProblém s alkoholom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu