Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Odvolávanie Ľuboša Blahu pokračuje v utorok na schôdzi Národnej rady SR: KDH vyzýva k otvoreniu tejto témy

Ľuboš Blaha
Ľuboš Blaha (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Schôdza k návrhu na odvolanie poslanca Ľuboša Blahu (Smer-SD) z funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR sa bude konať v utorok (16. 1.) popoludní. Informovala o tom Kancelária NR SR.

Odvolávanie Blahu z postu iniciovali poslanci za KDH, ktorí odovzdali 37 podpisov od poslancov opozície. Hnutie chce Blahu už druhýkrát odvolávať z funkcie v reakcii na video, v ktorom odstránil vo svojej kancelárii vlajku Európskej únie a portrét prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorý nahradil portrétom komunistického predstaviteľa Che Guevaru. Opozícia dúfa, že tentoraz by sa mohla v parlamente otvoriť diskusia vzhľadom na to, že vo veci sa začalo trestné stíhanie.

archívne video

Parlament skúša iniciovať odvolávanie Ľuboša Blahu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

KDH vyzýva koaličných poslancov, aby mimoriadnu schôdzu otvorili. "Zachytil som, že neplánujú otvoriť schôdzu na odvolávanie Ľuboša Blahu z postu podpredsedu parlamentu. Ľuboš Blaha ako jeden z najvyšších reprezentantov SR doma a v zahraničí nahradil obraz prezidentky obrazom masového vraha cudzej mocnosti. Zároveň odobral vlajku Európskej únie, ktorá reprezentuje naše partnerstvá a pomoc Slovensku," povedal predseda KDH Milan Majerský. Zároveň Blahu vyzývajú, aby sa zachoval ako chlap a čelil svojmu odvolávaniu v pléne NR SR.

Viac o téme: SchôdzaOdvolávanieNR SRĽuboš BlahaPokračovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu