Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na pojednávaní v kauze tragickej smrti študentky Linh vypočuli znalca

(Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Na utorkovom hlavnom pojednávaní v prípade tragickej dopravnej nehody, v dôsledku ktorej zahynula študentka Linh, vypočuli znalca. Potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Obžalobe pre prečin usmrtenia čelí na Mestskom súde Bratislava I podnikateľka Daniela Kralevich.

"Na dnešnom hlavnom pojednávaní bol vypočutý jeden znalec. Hlavné pojednávanie bolo odročené na február 2024," priblížil Adamčiak. Nehoda, pri ktorej zomrela 18-ročná študentka Linh, sa stala 21. septembra 2020 na Tomášikovej ulici v Bratislave. Auto šoférovala Daniela Kralevich, pričom k zrážke s chodkyňou malo podľa polície prísť na priechode pre chodcov. Mala byť prekročená maximálna dovolená rýchlosť.

archívne video

Exminister Pavol Rusko je vinný v kauze Maják nádeje: Trest nedostal (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Pojednávanie bolo nariadené po tom, ako podnikateľka Daniela Kralevich a prokurátor podali odpor voči trestnému rozkazu, vydanému bratislavským okresným súdom v júli 2021. Daniela Kralevich ním bola pôvodne odsúdená na podmienečný trest odňatia slobody vo výmere dvoch rokov a siedmich mesiacov so štvorročným odkladom. Vinu odmieta.

Viac o téme: SmrťŠtudentkaKauzaDaniela Kralevich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu