Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ministerka Saková podpísala so Saudskou Arábiou zmluvu o zamedzení dvojitého zdanenia

Denisa Saková
Denisa Saková (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Slovenská republika uzavrela so Saudskoarabským kráľovstvom zmluvu o zamedzení dvojitého zdanenia v oblasti daní z príjmov a zabránení daňovému úniku. Zmluvu podpísala ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) v pondelok (13. 11.) počas bilaterálneho rokovania s delegáciou vedenou ministrom hospodárstva a plánovania Saudskoarabského kráľovstva Fajsalom F. Al-Ibrahimom. Informovala o tom riaditeľka tlačového odboru Ministerstva hospodárstva SR Mária Pavlusík.

archívne video

Jadro musí získať silnú podporu v európskej legislatíve, tvrdí ministerka Saková (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Saková na stretnutí pozitívne ohodnotila úsilie Saudskej Arábie diverzifikovať svoje hospodárstvo a reštrukturalizáciu smerom k neropným odvetviam. Táto snaha podľa rezortu hospodárstva otvára nové možnosti na ďalšiu spoluprácu medzi oboma krajinami, s dôrazom na výmenu skúseností v oblasti malých a stredných podnikov a podporu podnikateľského prostredia. "Vidíme priestor na rozšírenie spolupráce a výmenu skúseností najmä v oblasti financovania pre malé a stredné podniky. Chceme aktívne podporovať naše podnikateľské prostredie a prispieť k budovaniu vzájomne prospešných vzťahov," uviedla Saková.

Možnosť spolupráce v automobilovom sektore

Podľa rezortu hospodárstva sa v tomto roku uskutočnili slovenské podnikateľské misie v saudskoarabských mestách Rijád a Dammam a plánujú ďalšie. Možnosti spolupráce totiž vidia i v automobilovom sektore. "Slováci majú bohaté skúsenosti v automobilovom sektore, preto môžeme vzájomne zdieľať know-how," priblížila Saková. Možnú spoluprácu vidí šéfka rezortu hospodárstva aj v oblasti jadrovej energetiky, cestovného ruchu a na stretnutí sa hovorilo aj o možnostiach priameho leteckého spojenia so Slovenskom.

Saková ocenila aj vznik slovensko-saudskej obchodnej komory v Bratislave, ktorý iniciovalo slovenské veľvyslanectvo v Rijáde. Ministerka tiež podporuje podpísanie všeobecnej dohody o spolupráci medzi vládami oboch krajín, ktorú čaká legislatívny proces a má byť schválená v blízkej budúcnosti, informoval rezort hospodárstva. Stretnutie s delegáciou zo Saudskoarabského kráľovstva sa konalo v Bratislave aj za účasti ministra pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu SR Richarda Rašiho (Hlas-SD), štátnych tajomníkov ministerstva hospodárstva Kamila Šaška a Vladimíra Šimoňáka, štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislava Chovanca a za účasti štátneho tajomníka Ministerstva pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu SR Michala Kaliňáka.

Viac o téme: PodpisZmluvaSaudská ArábiaDenisa Saková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu