Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Prvá verzia programového vyhlásenia vlády je na svete! Dokument nebude taký "štíhly" ako premiér Fico predpokladal

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vláda má svoju prvú verziu programového vyhlásenia. Musí ešte prejsť finančným ohodnotením. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD). Koaličných partnerov požiadal o súčinnosť, aby o programovom vyhlásení mohli na vláde rokovať v utorok (14. 11.). Parlament by sa tak ním mohol zaoberať v stredu a štvrtok (15. - 16. 11.).

"Povinnosťou vlády je, v zmysle Ústavy SR, predložiť svoj program a požiadať Národnú radu SR o dôveru v lehote 30 dní od momentu, keď je vláda vymenovaná. Takže stále je dostatočné množstvo priestoru," pripomenul Fico. 

archívne video

Pracovné stretnutie predsedu vlády SR Róberta Fica a návšteva rezortu Ministerstva zdravotníctva SR (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Zároveň podotkol, že pred vládou je ešte príprava rozpočtu na budúci rok. "Preto by sme boli radi, keby táto etapa etablovania vlády bola za nami čo najrýchlejšie a mohli sme robiť politické odborné rokovania vo veci rozpočtu. Verím, že tam nájdeme spoločnú reč," skonštatoval predseda vlády.

Koaličným partnerom poďakoval za efektívnu spoluprácu pri tvorbe programového vyhlásenia vlády. Fico poukázal, že dokument nebude taký "štíhly", ako predpokladal. Rezorty totiž podľa neho považovali za správne ísť podrobnejšie do niektorých programových cieľov. "Myslím, že to bude dobrá ponuka pre Slovensko. Ponuka, ktorá nás môže posunúť ďalej," uviedol.

Viac o téme: ParlamentProgramové vyhlásenieRobert FicoVeruia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu