Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Prezidentka reaguje na kritiku Roberta Fica: Zatiaľ nedoručil mená ministrov! TOTO urobí, keď sa s nimi oboznámi

Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (3)
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico zatiaľ nedoručil prezidentke Zuzane Čaputovej návrh mien ministrov, ktorí majú sedieť v novej vláde. Keď bude mať prezidentka zoznam nominantov k dispozícii, má právo a aj povinnosť sa s menami oboznámiť. Pokiaľ tam nebudú vážne prekážky, vládu vymenuje. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Reagoval tak na Ficove vyjadrenia o tom, že Čaputová vymenovanie novej vlády naťahuje.

VIDEO Podľa strany SMER-SD Čurillovci z NAKA likvidujú dôkazy

Podľa strany SMER-SD Čurillovci z NAKA likvidujú dôkazy (Zdroj: Topky/Maarty)

"Nevyhnutnou podmienkou vymenovania vlády je doručenie mien nominantov, ktorí majú byť jej členmi. Robert Fico prezidentke doteraz žiadny takýto návrh nedoručil, takže prezidentka ani nemá čo odkladať," povedal Strižinec.

Zuzana Čaputová
Zobraziť galériu (3)
Zuzana Čaputová  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pri kreovaní novej vlády prezidentka koná striktne v súlade s ústavou. "Jej postup bol doteraz vecný a profesionálny. Na rozdiel od Roberta Fica, ktorý opäť prešiel do útoku," podotkol Strižinec.Líder Smeru-SD v sobotu na tlačovej konferencii skonštatoval, že hlava štátu naťahuje vymenovanie novej vlády. Blokovať ju má vyjadreniami o odbornosti ministrov. Fico za tým vidí pomoc obvineným vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry, tzv. čurillovcom.

Viac o téme: MinistriMenáRóbert FicoZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu