Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hrozné detaily z vraždy v Dubnici nad Váhom: Muž sa liečil na psychiatrii! Andreu (†39) prenasledoval dlhšie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

DUBNICA NAD VÁHOM - Slovenskom opäť otriasla mimoriadne hrozivá udalosť, tentokrát v Dubnici nad Váhom. Vo štvrtok ráno tam 36-ročný muž slovenskej národnosti mačetou zaútočil na 39-ročnú matku dvoch detí Andreu. Podozrivého krátko po čine zadržali, no Andrea zraneniam podľahla. Teraz na povrch vyplávali šokujúce informácie.

aktualizované 16:33

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil v piatok Jána M. zo spáchania obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Informovala o tom Zuzana Hrabovská z komunikačného odboru Prezídia Policajného zboru. 

Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nie je podľa Hrabovskej možné poskytnúť bližšie informácie. Prípad z dôvodu vecnej príslušnosti prevzal Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Aktuálne o ďalšom postupe rozhoduje príslušný prokurátor ÚŠP. 

Polícia prijala vo štvrtok ráno oznámenie o napadnutí

Polícia prijala vo štvrtok ráno oznámenie o napadnutí ženy v Dubnici nad Váhom. Išlo o matku dvoch detí, 39-ročnú Andreu. Tá pri útoku utrpela mnohopočetné sečné zranenia, ktorým bohužiaľ na mieste podľahla. Polícia informovala, že krátko po skutku zadržala podozrivého. 

"Polícia osobu podozrivú z tohto činu krátko po skutku zadržala! Občanom nehrozí žiadne nebezpečenstvo! Na mieste skutku práve prebiehajú prvotné neodkladné a neopakovateľné procesné úkony. Viac informácií k tomuto skutku poskytneme, až keď nám to procesná situácia dovolí," informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Liečil sa na psychiatrii

Muž, ktorého zadržali, je 36-ročný občan Slovenskej republiky. Našli ho s mačetou a gumennými rukavicami, dokonca si mal k dorezanému telu Andrey ľahnúť. Ako informuje televízia Markíza, muž mal Andreu prenasledovať dlhšie, dokonca mu bol uložený zákaz priblíženia sa. Žena na neho podala aj trestné oznámenie, muža obvinili a strávil aj nejaký čas vo väzbe. 

archívne video

Otec zavraždeného Daniela Tupého vypovedal na NAKA (Zdroj: Topky./Maarty)

Neskôr mu znalec - psychiater nariadil psychiatrickú liečbu ústavnou formou, pretože v čase prenasledovania Andrey bol nepríčetný. Tam bol do februára tohto roka, potom sa liečil ambulantne. Andrea vraj išla z práce, keď na ňu muž zaútočil. Bil ju mačetou a spôsobil jej rezné rany. Žiaľ, tým podľahla.

Hľadajú svedka

Polícia vo štvrtok informovala, že hľadá svedka brutálneho činu. Predtým, ako muž na Andreu zaútočil, sa údajne hádali a žena kričala na okoloidúceho bežca, aby jej pomohol, že ju muž chce zabiť. Prípad si na mieste prevzdal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry. 

"V danej súvislosti NAKA žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení možného svedka skutku, ktorý sa pohyboval ako bežec po danej cyklotrase za bývalým závodom ZTS dnes v čase okolo 07:30 hod a mal podľa doposiaľ vykonaných zistení PZ SR byť svedkom konfliktu medzi poškodenou a páchateľom. Polícia preto prosí daného svedka, prípadne aj ďalších možných svedkov, aby sa prihlásili na linku 158, prípadne telefonicky na tel. čísle: 0917/489466, nakoľko by svojim svedectvom vedel významným spôsobom ozrejmiť okolnosti spáchania daného skutku," uviedli policajti. 

Vraždu v Dubnici nad Váhom rieši Úrad špeciálnej prokuratúry. O ďalšom postupe sa rozhoduje. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR a ÚŠP Zuzana Drobová. "Uvedený prípad z dôvodu vecnej príslušnosti prevzal Úrad špeciálnej prokuratúry. Aktuálne o ďalšom postupe rozhoduje príslušný prokurátor ÚŠP. Momentálne nie je možné poskytnúť viac informácií, hneď ako to okolnosti umožnia, budeme informovať," povedala.

Viac o téme: VraždaMačetaúkladná vraždaDubnica nad Váhom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu