Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Úkladná vražda v Dubnici nad Váhom: Prípad prevzala NAKA! Polícia hľadá svedka brutálneho činu

(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

DUBNICA NAD VÁHOM - V Dubnici nad Váhom našli telo dorezanej ženy. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácii jej mal útočník spôsobiť zranenia mačetou. Prípad si na mieste prevzal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry.

Aktualizované 18:10

Vraždu v Dubnici nad Váhom rieši Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). O ďalšom postupe sa rozhoduje. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR a ÚŠP Zuzana Drobová. "Uvedený prípad z dôvodu vecnej príslušnosti prevzal Úrad špeciálnej prokuratúry. Aktuálne o ďalšom postupe rozhoduje príslušný prokurátor ÚŠP. Momentálne nie je možné poskytnúť viac informácií, hneď ako to okolnosti umožnia, budeme informovať," povedala.

Polícia prijala oznámenie o napadnutí ženy v Dubnici nad Váhom. Žena pri útoku utrpela mnohopočetné sečné zranenia, ktorým bohužiaľ na mieste podľahla. Polícia informovala, že krátko po skutku zadržala podozrivého.

"Polícia osobu podozrivú z tohto činu krátko po skutku zadržala! Občanom nehrozí žiadne nebezpečenstvo! Na mieste skutku práve prebiehajú prvotné neodkladné a neopakovateľné procesné úkony. Viac informácií k tomuto skutku poskytneme, až keď nám to procesná situácia dovolí," informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Hľadajú svedka 

Neskôr si prípad na mieste činu prevzal vyšetrovateľ NAKA. Trestný čin kvalifikovali ako úkladnú vraždu, ku ktorej došlo dnes v ranných hodinách v záhradkárskej oblasti Lieskovec v Dubnici nad Váhom. "Obeťou skutku sa stala 39-ročná A.B. z Novej Dubnice, ktorá na mieste podľahla početným sečným zraneniam, spôsobenými páchateľom, ktorý bol bezprostredne po skutku zadržaný príslušníkmi PZ," uviedla polícia a dodala, že podozrivý je slovenskej národnosti.

archívne video

Tragédia v bratislavskom Ružinove: Z okna vyskočil muž! Na mieste je polícia (Zdroj: Topky/Maarty)

"V danej súvislosti NAKA žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení možného svedka skutku, ktorý sa pohyboval ako bežec po danej cyklotrase za bývalým závodom ZTS dnes v čase okolo 07:30 hod a mal podľa doposiaľ vykonaných zistení PZ SR byť svedkom konfliktu medzi poškodenou a páchateľom. Polícia preto prosí daného svedka, prípadne aj ďalších možných svedkov, aby sa prihlásili na linku 158, prípadne telefonicky na tel. čísle: 0917/489466, nakoľko by svojim svedectvom vedel významným spôsobom ozrejmiť okolnosti spáchania daného skutku," dodali policajti. 

Viac o téme: Mačetaúkladná vraždaNAKADubnica nad Váhom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu